Vass Imre: Standing Ground

Számodra mit jelent az alap, mint érték, melyet nem veszíthetsz el? Hogyan lehet a korlátok között megtalálni a szabadságot? Vass Imre új darabjában többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ október 6-án és 7-én 20:00-kor a MU Színházban.

Vass Imre: Standing Ground – Fotó forrása: MU Színház

Újra és újra visszatérünk a kiinduló pontunkhoz, ami számunkra fontos, érték vagy csak adottság. De hogyan viszonyul egymáshoz az egyéni és a közös alap? Mennyire szabad az egyik és mennyire limitált a másik? Mindannyian kondicionáltak vagyunk. Hogyan élhető meg a szabadság a korlátok között?

Az a sok-sok keresés, eltévelyedés, hevület, felejtés, megbokrosodás, révbe érés, lankadás, lendület és kilengés mind-mind figyelemfelkeltés, emlékeztető: vissza az alapokhoz! Az alap helytáll, nem tágít, a földdel egyenlő. Biztos pont az élmények forgatagában, amíg rá nem ununk és újra útra nem kelünk.

Vass Imre: Standing Ground – Fotó forrása: MU Színház

Az est folyamán improvizatív szóló előadások és csoportos koreográfiák váltakozása teszi kerek egésszé a táncelőadást, melyben korlátok és szabályok állnak szemben a véletlenszerűséggel és szabadsággal. Az érdeklődők számára mindenképp izgalmas lehet, ha az egyén-csoport, szabadság-korlátok viszonyát szeretnék górcső alá venni, melyet az alkotók nem csak fizikai szinten mutatnak be, hanem a szabadon gondolkodás élményét is lehetővé teszik.

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Koncepció, koreográfia: Vass Imre
Alkotótársak és előadók: Dányi Viktória
Kelemen Patrik
Raubinek Lili
Rózsavölgyi Zsuzsa
Vavra Júlia
Hang, zene: Porteleki Áron
Fény: Mervel Miklós
Látvány: Vass Imre

Vass Imre: Standing Ground – Fotó forrása: MU Színház

Forrás: MU Színház