BUDAPEST SECRET CINEMA bemutatja: FRISS HÚS Válogatás

Bár az eső elmosta a Rakpart mozit, a rövidfilmek szerelmeseinek mégsem kell lemondania a Budapest Secret Cinema, a Dunapest és a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál válogatásáról: most szombaton egy ingyenes vetítés keretében a TRIP hajón láthatnak egy csokorra valót az utóbbi időszak legizgalmasabb kisfilmjeiből.

A 16 rövid között olyan élőszereplős alkotásokkal találkozhatnak a mozibarátok, mint az Oscar-díjas Mindenki, Szabó Virág Wellness, Reich Dániel Záridő, vagy Ferenczik Áron Miért vannak a székek olyan távol egymástól a hév megállóban? című filmje, valamint olyan animációkkal, mint a Cannes-t is megjárt Pepe le Morse, vagy Dell’Edera Dávid Balkon és Ducki Tomek Fürdő című sokszorosan díjazott filmjei.

A rendezvény ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A rendezvény időpontja: 2017. szeptember 30. 18:30
A rendezvény helyszíne: TRIP (Szilágyi Dezső tér, 2-es móló, Budapest, 1011)
A rendezvény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/123489038374437/?fref=ts

FRISS HÚS VÁLOGATÁS
ELSŐ BLOKK

Szabó Virág: Wellness 16’
A film két nyugdíjas barátnő története, akik megpróbálják kihozni a maximumot a közös nyaralásból, ám nemsokára az addig elhallgatott titkok is a felszínre kerülnek.

Welness – Fotó forrása: Budapest Secret Cinema

Morgane le Péchon: Napszúrás (Insolation) 5’ (anim)
Egy forró vasárnap a tó mellett. Míg apja horgászik, anyja pedig napozik, Irvine egy egészen egyedi halált képzel el magának.

Reich Dániel: Záridő 20’
A családi nyaraláson Beni talál egy régi fényképezőgépet és megszállottan elkezd fotózni. Strandolás közben testvére, Gilla váratlanul eltűnik a vízben és nem kerül elő többé. Beni nem adja fel a keresést, akár a racionalitáson túl sem.

Lucrèce Andreae: Nagyapa, a rozmár (Grandpa Walrus / Pépé le Morse) 14’ (anim)
Egy sötét és szeles tengerparton Lucas egyedül van, miközben nagyanyja imádkozik, anyja sikoltozik, testvéreit pedig nem érdekli semmi. Nagyapja egy különös fickó volt, most pedig halott.

Ronny Trocker: Nyár (Summer / Estate) 7’
Egy napos mediterrán tengerparton az idő megállni látszik. Egy teljesen kimerült fekete férfi fájdalmaival küzdve kúszik a homokban, míg a körülötte lévő nyaraló emberek nagyon emlékeztetnek Juan Medina 2006-ban, a spanyol Gran Tarajal tengerparton készített fotójára.

Dell’Edera Dávid: Balkon 5’ (anim)
Mindenki azt csinál, amit akar, de a filmben szereplő emberek még nem tudják mihez is kezdjenek.

Balkon – Fotó forrása: Budapest Secret Cinema

Rosa Bursztein: A medence (Swimming Pool / La Piscine) 9’
A medence egy fiatal nőről, Rebekáról szól, aki elhatározza, hogy úszik egyet.

Takács Anikó: Cosmic Jacuzzi 10’ (anim)
A film egy rendhagyó ufó-históriát mesél el: két kamionsofőr hihetetlen utazásának története egy elhagyatott országúttól a világűrig.
********************
MÁSODIK BLOKK

Ducki Tomek: Fürdő 4’ (anim)
Két idős úszó találkozik a fürdőben egy rituális úszásra. Ez alkalommal a szokásosnál mélyebbre merülnek.

Szabó Saci, Hatvani Krisztián: Képzeletbeli barátok klubja 19’
Egy lány nem találja a helyét a való világban, így a képzelete segít neki visszatalálni oda.

Kántor Péter: Ujj a ravaszon 10’ (anim)
Egy öregúr szkafandert ölt, hogy alámerüljön a közeli vizekben. Kutatása során olyan emléket idéz fel magában, ami bemutat egy fontos momentumot fiatalkori éveiből. Szemtanúi vagyunk, miként próbál társával elfogni egy veszélyes bűnözőt, aki aztán a vártnál nagyobb problémát okoz. Az összefonódó múlt és jelen fokozatosan bontja ki az öreg búvár kutató merülésének valódi célját.

Csata Hanna: Késő nyár 13’
Anya és kamasz lánya a nyár végéhez közeledve egy közös pihenésre mennek családi nyaralójukba, ahol régen nem jártak. A lánynak persze ehhez semmi kedve, az apa már nem él velük, bátyja külföldön tanul. Az anya, mikor megérzi, hogy a család végleges széthullása is bekövetkezhet lánya felnövésével és az ezzel járó természetes következményekkel, egy kétségbeesett tettel próbálja magához láncolni, mely végül a nehéz, de egészséges megoldáshoz vezet.

Sofie Nørgaard Kampmark: Cunami (Tsunami) 7’ (anim)
Egy férfi hazatér a cunami sújtotta házába, ahol szembe kell néznie a veszteséggel, melyben segítségére lesz egy mágikus tengeri lény.

Deák Kristóf: Mindenki 25’
1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sokminden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik….

Mindenki – Fotó forrása: Budapest Secret Cinema

Kopasz Milán: Frusztráció 3’ (anim)
Egy fiatal férfi felszáll egy buszra, mellyel kezdetét veszi egy szürreális utazás. A nagyvárosi forgatagból az ismeretlen félé halad, miközben újabb és újabb közlekedési eszközökön találja magát. Útja során egyre mélyebbre hatol elfojtott, ki nem mondott frusztrációiban. A körülötte megjelenő emberek visszatérő, monoton mozdulataikkal még jobban fokozzák benne a feszültséget. Miközben egyre kijjebb kerül a városi nyüzsgésből, egy számára ismeretlen tájra érkezik…

Ferenczik Áron: Miért vannak a székek olyan távol egymástól a hév megállóban? 10’
Hölgyeim és Uraim! Ez itt Budapest és nevezetességei: a Parlament, a Budai vár, Hősök tere, helyek, amiket nem szabad kihagyni! De mindez irreleváns a legfontosabb kérdéshez képest: Miért vannak a székek olyan távol egymástól a hév megállóban?

https://www.facebook.com/budapestsecretcinema

Forrás: Budapest Secret Cinema