Főszerepben: a papír – A Mi újság? bemutatójára készülnek a Kolibri Színházban

„Játsszunk együtt színházat – papírral!” – hívja közös játékra a legkisebbeket a Kolibri Fészek új előadása.

Mi újság?, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház – Fotó forrása: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

A Small Size – Performing Arts for Early Years nemzetközi együttműködés Wide Eyes programjának keretében létrejött előadás a beszéd nélküli színház lehetőségeit aknázza ki innovatív, kísérletező, játékos formában.

„A papír bármivé átváltozhat a színházban. Játékra csábít, mindent eljátszhatunk vele, ami az eszünkbe jut. Mit jelent nekünk a papír; mit kezdhetünk az összegyűlt, fölösleges papírral, mielőtt kidobjuk?  Te is hozz magaddal papírt a színházba, és meglátod!” – olvasható az előadás színlapján.

A 2015 júniusában mindössze néhány perces etüdsorként indult produkció több mint kétéves alkotói folyamatáról így vall Tisza Bea és Ruszina Szabolcs író-rendező-szereplő páros:

Mi újság?, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház – Fotó forrása: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

„Izgalmas kihívásnak tartottuk, hogy alkotóként együttesen kutathatunk, kísérletezhetünk az anyaggal, és hozhatunk létre egy előadást  nem a megszokott hathetes próbaidőszak alatt, hanem időt hagyva a koncepció megérlelésére és többszöri kipróbálására is. A papírral való kreatív játékba az előadás végén a gyerekeket is  bevonjuk, így az anyag használatának megtapasztalása új dimenziókat nyithat meg számukra.”

A 3-6 éves korosztálynak szóló előadás látványvilágát Orosz Klaudia, a Kolibri Színház képzőművészeti vezetője tervezte. A zenei kíséretet Novák János érzékeny, változatos, mégis egységes stílusú csellójátéka, valamint Bornai Szilveszter leleményes, játékos tangóharmonika- és zörej hangszerkavalkádja adja.

A Mi újság? bemutatóját szeptember 30-án, szombaton, 15 órakor tartják a Kolibri Fészekben.

Mi újság?, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház – Fotó forrása: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,