Sikeres szezont zárt a Budapest Rooftop Cinema

Az ősz beköszöntével sajnos véget ért a Budapest Rooftop Cinema 2017-es nyári szezonja. Hihetetlen nyár volt ez, tele megannyi csodás filmmel és estével, telt házas vetítésekkel és izgalmas kísérőprogramokkal.

Fotó forrása: Budapest Rooftop Cinema

A korábbi években megszokott Budapest Rooftop Cinema Classics sorozaton kívül számos újítással is megörvendeztették a nézőket a szervezők. Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a French Rooftop Cinema, ahol a Francia Intézettel közösen a francia filmek szerelmeseit lepték meg a szervezők csütörtök esténként, így például műsorra került A nagy kékség, a Házibuli és A profi is.

Fotó forrása: Budapest Rooftop Cinema

A Magyar Nemzeti Filmarchívum, a Film.hu és a Budapest Rooftop Cinema közös vetítéssorozata keddenként a magyar filmművészet legjavát és az utóbbi évek legnagyobb hazai sikereit kínálta a magyar film iránt érdeklődőknek. Az alkotókkal való beszélgetések után láthatták a nézők például az Oscar-díjas Mephistót, a közönségsiker Kincsemet, a különc Habfürdőt vagy épp Enyedi Ildikó Oscar-várományosát, a Testről és lélekrőlt.

Fotó forrása: Budapest Rooftop Cinema

A legnagyobb újdonságnak a Premier Movie Day számított, hiszen ennek keretein belül a hét több napján premier filmeket vetített a Budapest Rooftop Cinema a Corvin Club tetőteraszán a mozis bemutatókkal közel egyidőben – blockbusterek, képregényfilmek, a nyár legnagyobb sikereit így a szabad ég alatt láthatták az ide látogatók.

De azt, hogy milyen fantasztikus szezon is volt ez, búcsúzóul készített kisfilmünk és a számok mutatják meg a leginkább!

A 2017-es nyár során 75 vetítésre átlagosan 220 néző érkezett. Az összesen 14 000-nél is több néző a 150 órányi film alatt 300 kilogramm popcornt és 150 gramm nachost fogyasztott el, és a nézők olyannyira lelkesek voltak, hogy ezt a közösségi médiában is kifejezték: a Budapest Rofftop Cinema követőinek száma ugyanis immár meghaladta a 24 ezret is!

Köszönjük! Jövőre folytatjuk! 🙂

Fotó forrása: Budapest Rooftop Cinema

Forrás: Budapest Rooftop Cinema