Fellini szívszorító filmsikere a Spirit Színházban

Vannak filmek, amelyeket sosem feledünk. Ilyen Federico Fellini világhírű története, az 1957-ben a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját elnyerő Országúton is. Az alkotás a három főszereplő sorsán keresztül az élet legfontosabb alapkérdéseit veti föl: szeretetről, hűségről, áldozatról mesél. Gelsomina, Zamparano és a Bolond meséjét szeptember 30-án a Spirit Színházban öt szereplőre írt színpadi változatban mutatják be.

Fellini – Besenyei Zsuzsanna: Országúton, Spirit Színház – Fotó forrása: Spirit Színház

A Spirit Színház 2017/18-as évada az összetartozás jegyében telik, minden bemutató az „egyedül nem megy” fontosságára, az egymásra figyelés jelentőségére hívja fel a figyelmet. Federico Fellini klasszikusa a csupa lélek Gelsomina, az erőszakos Zampano és a mindentudó bolond történetén keresztül mutat rá arra, hogy bár sokszor áthidalhatatlannak tűnő szakadék van az emberek között, nyitottsággal, szeretettel és odafigyeléssel azonban minden létezés értelmet nyerhet a földön.

Fellini – Besenyei Zsuzsanna: Országúton, Spirit Színház – Fotó forrása: Spirit Színház

A filmet Besenyei Zsuzsanna alkalmazta színpadra. A faragatlan és nyers vándor-mutatványos Zampanót Tóth József, az őt hűségesen követő naiv és jólelkű Gelsominát Szitás Barbara, az életüket kulcsfontosságúan befolyásoló Bolondot Mészáros Tamás játssza.  A huszadik század közepének Olaszországába repítő történet színpadi változata is ráébreszti a nézőt a szeretet fontosságára, és megmutatja: az ember élete bármikor irányt válthat, s mindig van remény a belátásra, a felismerésre.

Fellini – Besenyei Zsuzsanna: Országúton, Spirit Színház – Fotó forrása: Spirit Színház

Fellini – Besenyei Zsuzsanna: Országúton

Szereplők:
Zampano – Tóth József
Gelsomina – Szitás Barbara
4 női szerepben – Simonyi Krisztina
Bolond – Mészáros Tamás
Cirkuszigazgató/Pincér – Kutik Rezső

Színpadra alkalmazta, rendező: Besenyei Zsuzsanna
Díszlet, jelmeztervező, rendezőasszisztens: Szitás Bernadett

Előadások: 2017. szeptember 30. (bemutató),
október 1., október 21., november 8.

További információ: http://spiritszinhaz.com/eloadas/orszaguton___a_filmsiker_szinpadon

Forrás: Spirit Színház