Miskolcé a legjobb előadás 2017-ben!

A Miskolci Nemzeti Színház előadása, a Rusznyák Gábor rendezte Kivilágos kivirradtig nyerte el idén a Színikritikusok díját a legjobb előadás kategóriában. Az elismeréseket 38. alkalommal ítélte oda a Színházi Kritikusok Céhe az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeiért. A céhtagok tizenöt kategóriában díjazták az alkotókat, színészeket, előadásokat.

Rusznyák Gábor © Éder Vera

Rusznyák Gábor elmondta, felemelő érzés, hogy ezt az elismerést az ő darabja nyerte el idén. – Bevallom, sokat jelent ez a díj. Voltak már sikeres rendezéseim, de azt hiszem, a Kivilágos Kivirradtig valóban kivételes dolog az életemben. Ritka együttállás eredménye ez az előadás: nagyon erősek a színészek, felkavaró, mélyre ható maga a téma is – akár a családi történetek, akár a zsidókérdés boncolgatása – és mindezt megerősíti a díszlet, a jelmez és a zene is – ami szintén jelölést kapott a Színikritikusok Díjára. Nagyon jó érzés tudni, hogy az üzenet kritikushoz, nézőhöz egyaránt eljutott, az előadásról csak dicsérő kritika jelent meg, és a nézőktől is pozitív visszajelzéseket kaptunk – mondta a rendező.

Kivilágos Kivirradt © Gálos Mihály Samu

A Színházi Kritikusok Céhének tagjai legalább kilencven premier megtekintése után töltötték ki a szavazólapot. Az ünnepélyes díjátadó gálát szeptember 21-én, a magyar dráma napján tartották a Budapest Bábszínházban.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház