Simon McBride (UK), Muzikum Klub, 2017. október 5.

Ízes bluesok, dallamorientált rock dalok, virtuóz gitárjáték Jimi Hendrix és Gary Moore örökén. Először lép fel hazánkban az északír Simon McBride triója, október 5-én a Muzikum Klub színpadán.

Simon McBride – Fotó forrása: Lots Music

A Belfastban született Simon McBride tíz évesen kezdett gitáron játszani, öt évvel később már a ‘Young Guitarist Of The Year’ címmel jutalmazta játéktudását a Guitarist Magazine. Hivatásos zenésszé tizenhat éves korában vált, amikor is a Sweet Savage nevű metal bandában átvette Vivian Campbell (Dio, Def Leppard) helyét. Négy év közös munka után, 1998-ban elhagyta a bandát és Andrew Strong szolgálatába szegődött. Hat évet töltött a figyelemre méltó sikereket elérő ír énekes-színész együttesében, majd szólópályába kezdett.

Bemutatkozó albuma 2008-ban ’Rich Man Falling’ címmel jelent meg, óriási feltűnést keltve a szakmában. Soron következő lemeze, a ’Since Then’ 2010-ben került kiadásra, a korong British Blues Awards jelölést kapott. Ezekben az években már Jeff Beck, Joe Bonamassa, Derek Trucks és Joe Satriani előtt lépett fel. Legutóbbi kiadványa, a ’Crossing The Line’ 2012 őszén került a boltok polcaira. A Rory Gallagher és Gary Moore utódjának tartott gitáros az utóbbi időben rendszeresen szerepel a Deep Purple billentyűs Don Airey zenekarában, így tavaly egy közös produkcióban Ian Gillan gitárosaként már láthattunk élőben a Papp László Budapest Sportarénában. Meggyőző volt!

Október 5-én a fővárosi Muzikum Klubban ad koncertet, melyen már saját programját mutatja majd be, hiszen készül új albuma, és korábbi lemezeiről is van mit megismertetni a magyar közönséggel. Nekünk pedig jó okunk van kíváncsiskodni: kivételesen jó gitáros, remek énekes és termékeny dalszerző. Először lép fel Budapesten saját zenekarával. Várunk szeretettel minden rock/blues rajongót, gitárzene kedvelőt!

Jegyek kaphatók a TIXA.HU online rendszerében és személyesen a helyszínen. Elővételben 2900 Ft, a koncert napján 3500 Ft. További részletek a koncert Facebook oldalán.

Simon McBride – gitár, ének
Dave Marks – basszusgitár
Marty McCloskey – dob

www.simonmcbride.co.uk

Forrás: Lots Music