Új premierre és amerikai fesztiválra készül a Feledi János vezette Feledi Project

Szeptember 28-án mutatják be HAT TÁNC címmel új Bartók ihlette előadásukat az Oláh Dezső jazztrióval, majd október 6-7-én New Yorkban lépnek fel a 2017 Dumbo Dance Festiválon OWN DESTINY című duettel. 

Hat tánc – Fotó forrása: Nemzeti Táncszínház

Szeptember 28-án mutatja be a Feledi János vezette Feledi Project új kreációjukat, a Bartók ihletette HAT TÁNC című darabját. Az egyfelvonásos előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok művére, az 1915-ben írt zongorára íródott művének dob, bőgő, zongora adaptációja. A darabban az emberi egzisztencia határait kutató expresszionizmus és az irónia, valamint a szándékos egyszerűség és a kontrapunktikus összetettség jól megférnek egymás mellett.

A premier, a Nemzeti Táncszínház szervezésében, szeptember 28-án lesz látható a Várkert Bazárban, 19 órai kezdettel. A bemutatón közreműködik Oláh Dezső, Junior Príma díjas zongoraművész, zene-szerző mellett Oláh Péter bőgőn és Pecek Lakatos János, dobon.

Az előadásban Tóth Brigitta, Hortobágyi Brigitta és Frigy Ádám táncművészek mellett, Hoffmann Luca, Kovács Eszter és Erdélyi Zsombor, a Magyar Táncművészeti egyetem végzős hallgatói is szín-padra lépnek.

Október 5-8. között rendezik meg 2017 Dumbo Dance Festivalt New Yorkban, ahová harmadik alkalommal is meghívást kapott a Feledi Project. Az Own Destiny című duettet két napon is láthatja a tengerentúli közönség a Gelsey Kirkland Arts Centerben.

A fesztivál 4 napja alatt 70 együttes, 350 táncművésze mutatkozik be a szakmának, fesztivál igazgatóknak és a táncszerető közönségnek. A programban amerikai, svájci, kínai, koreai, olasz, japán és spanyol együttesek előadásait láthatják az érdeklődők.

www.tancszinhaz.hu

Forrás: Nemzeti Táncszínház