IV. PirosLábos fesztivál – Nyitott porták Szigetmonostoron – 2017. október 7., szombat

Besokalltál a tömegrendezvényektől? Egy fesztiválban a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresed?

A PirosLábos fesztivál immár negyedik éve az, aminek kitaláltuk. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett egykor a ma már csak jobbára mesekönyvekből ismert illatos, fűszeres falusi élet.

EGY KICSIT RÉSZLETESEBBEN:

Negyedik alkalommal rendezzük meg összművészeti fesztiválunkat Szigetmonostor Fő utcáján 2017. október 7-én, szombaton, amikor az idelátogató kicsik és nagyok kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből.

A házigazdák szeretettel várnak mindenkit a Levendula udvarba, a Kertbarátok udvarába, a Helyi termék udvarba, a Régimódi udvarba, a Meseudvarba, a Nagyszülők udvarába, a Képes udvarba, de megnyílik a Nyitott kapuk udvara, a Könyvudvar, az Aranyanyu udvar, a Mesterségek udvara és a Z’Art udvar is! A régi tárgyakon keresztül feltárul a helyi katolikus és református egyházközségek történelme.

Vendégeink megtekinthetik a Monostori Művésztelep betonművészeti alkotásait, hallhatnak Gérecz Attila filmbe illően kalandos életéről, és az is kiderül, mi köze van Luther Mártonnak a kockásfülű nyúlhoz. A rendezvény látogatói kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket kóstolgathatnak, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

Az idei év hangsúlyos témája a könyv. Lesz író-olvasó találkozó, megzenésített versek lemezbemutató koncertje, csodálhatunk régi kiadásokat, megtalálhatjuk a kedvünkre való irodalmat a könyvturkálóban, tanúi lehetünk a könyv csodálatos átalakulásának és kipróbálhatjuk a nyomtatást merített papírra.

A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. A nagyszínpadon fellép a NeoFolk, a Petruska és a Gypo Circus.

Jó tudni:

  • A fesztiválra való belépés ingyenes, azonban az előzetesen regisztráló vendégeink között értékes nyereményeket sorsolunk ki.
  • Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára.

Elérhetőségeink:

www.piroslabosfesztival.hu

facebook.com/piroslabosfesztival

e-mail: piroslabos@szigetmonostor.hu

Forrás: PirosLábos Fesztivál
, ,