Elmosódott háttér- sétaelőadás a Közlekedési Múzeum helyét takaró falnál

A GoogleMaps-ből ismert kitakarás jelenségét dolgozza fel két képzőművész szeptember 15-én, pénteken 19 órától a Városligetben, a volt Közlekedési Múzeum helyét takaró falnál. Váczi Lilla és Farkas Diána séta-performansza, az Elmosódott háttér a PLACCC City Conversations című rendezvény része, a belépés ingyenes.

Fotó forrása: PLACCC City Conversations

Az Elmosódott háttér a kitakarás jelenségét dolgozza fel, mellyel a GoogleMaps használata közben naponta találkozhatunk egy-egy térkoordináta felderítése kapcsán. A részletek homályos elfedése egy sajátosan átírt valóságot hoz létre, ahol hiába tudjuk vagy sejtjük, mit is rejthet egy-egy kitakart objektum, mégsem lehetünk részesei a hiteles látványnak és pontos összképnek. Váczi Lilla és Farkas Diána képzőművészek a valós térbe emelik át ezt a virtuális jelenséget és a kitakarást imitáló, félig átlátszó felületű mobil fallal derítik fel az adott célterületet. A séta-performansz megvalósításának helyszíne az egykori – és leendő – Közlekedési Múzeum jelenleg üresen álló, fallal körülvett építési területe a Városliget szélén. A projekt a Teleport Galériával és a Bánkitó Fesztivállal közös együttműködésben valósul meg.

A 2014-ben az MKE és az ELTE egykori hallgatóiból alakult Teleport Galéria egy mobil kiállítótér, melynek programja mindig más helyszínen valósul meg, azaz nem rendelkezik állandó, földrajzilag lokalizálható térrel. Kiállításaik elsősorban aktuális társadalmi és politikai problémákra reflektáló projektek, melyekben fiatal, többnyire pályakezdő művészekkel kollaborálnak. A 2015-ös PLACCC Fesztiválon a Clark Ádám téren található 0 kilométerkőnél hoztak létre különleges performatív akciókat. A ( 0 ) projekt előadásaira három éjjelen át pontban éjfélkor került sor Magyarország úthálózatának origójánál.

ELMOSÓDOTT HÁTTÉR – köztéri performansz
2017. szeptember 15. (péntek)
találkozópont: 1146 Budapest, Hermina út 26-28.

18:30 gyülekezés

19:00 köztéri performansz

19:30 Teleport Aftertalk / beszélgetés az alkotókkal a Pántlika Bisztróban
https://www.facebook.com/events/169164030299321/

Kóstolható kiállítás egy cukrászdában, Csipkerózsika-álomkísérlet élőben, funkcióváltó épületek a bulinegyedben, Walk & Talk séták és locsifecsi a városi közterek kreatív alakításáról. Ilyen programok várják a közönséget 2017. szeptember 14. és 23. között a PLACCC City Conversations című tematikus rendezvénysorozat alatt Budapest különböző pontjain. Az események többsége ingyenes.

A programok leírása, pontos helyszíne és kezdési időpontja:

www.placcc.hu

https://www.facebook.com/placccfesztival

https://www.facebook.com/events/2036262506594628/

Forrás: PLACCC City Conversations
,