A Zoord együttes római koncertje

A Római Magyar Akadémia fennállásának 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat keretében, szeptember 15-én, csütörtökön 20.30 órakor a Zoord zenekar lép fel a római közönség előtt. A koncertet követően a zenekar tagjai táncházat tartanak az Akadémia közönsége számára. 

Zoord – Fotó forrása: Római Magyar Akadémia

A 2014-ben Szilágyi Áron által alapított kecskeméti trio, moldvai csángó dallamvilágból merítkezik. A virtuóz doromb-dob-hegedű csapat a 2016 januárban megjelentette Zoord című lemezét, amely hatalmas sikert könyvelhetett el mind a szakma képviselői mind a közönség körében. A zenekar tagjai az elmúlt években Európa jelentős fesztiváljain képviselték hazánkat.

A zenekar neve nem ismeretlen az olasz közönség előtt sem, hiszen 2016. májusában hatalmas sikert aratott Szicíliában, a catania-i Raizes – Word Music Fest fesztiválon illetve idén szeptember 16-án illetve 17-én újra Cataniában koncertezik, a híres Ursino Buskers – Festival Internazionale di arti di strada (nemzetközi utcafesztivál) keretében, amely egyben része a Marranzano (doromb) Word Festival-nak.

Időpont:2017. szeptember 15., 20.30 óra
Helyszín:Római Magyar Akadémia Liszt terem
(Falconieri Palota – Via Giulia, 1)

http://zoord.net/

A belépés ingyenes!

Forrás: Római Magyar Akadémia