Andalúzián át… – Fotókiállítás a Cervantes Intézetben

 „Az emberek hálásak, mikor a filmjeimben olyan világot mutatok meg nekik, amelyet addig teljesen másként képzeltek el.”

Ivanics Andrea szerkesztő-rendező, és párja, az operatőr Mohai Márton nyolc éve dolgoznak együtt filmes stábként. Minden erejükkel azon fáradoznak, hogy az őket lenyűgöző spanyol és dél-amerikai ember életörömét és kultúráját közelebb hozzák a magyar közönséghez. Elképzeléseik, ambícióik, lelkesedésük és szakmaszeretetük határa a csillagos ég.

Fotó forrása: Budapesti Cervantes Intézet

A páros szeptemberben mutatja be Andalúziában készült fotóit a budapesti Cervantes Intézetben. Az „Andalúzián át” 2017. szeptember 14-én 18:00 órakor nyílik meg, megnyitó beszédet mond Gaskó Balázs műsorvezető, koncertet ad Palásti Máté. A kiállítás további egy hónapon át tekinthető meg, minden hétköznap 10:00 és 18:00 óra között.

Ivanics Andrea így invitál minden érdeklődőt a kiállításra: „Nap, tenger és flamenco, mór pompa: ez jellemzi Andalúziát. Közel nyolcszáz éven keresztül az arab kultúra formálta ezt a vidéket, és ezalatt olyan gyönyörűségek születtek, mint az Alhambra Granadában és a Mezquita Córdobában. Csupa ellentmondás jellemzi, így mindenki megtalálhatja a maga számára legérdekesebb kincseket: a fehér falvak kis utcácskáit, árnyas belső udvarait, vagy a reneszánsz városokat. Két hét andalúziai forgatásunk során sok csodát sikerült nemcsak filmen, de fotókon is megörökítenünk, és ezzel a kiállítással szeretnénk egy kis ízelítőt adni az andalúz sokszínűségről. Reméljük, hogy sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy személyesen is átéljék Andalúzia varázslatos világát.”

Fotó forrása: Budapesti Cervantes Intézet

A kiállításmegnyitó további részletei:
Hely: Budapesti Cervantes Intézet (1064, Vörösmarty u. 32.)
Időpont: 2017. szeptember 14., 18 óra

Szervezők:
Spanyol Nagykövetség, Budapest


Cervantes Intézet, Budapest


BYART

Együttműködő partner:
Vinos Castillo

Forrás: Budapesti Cervantes Intézet
,