3 éves jubileum, 3 kihagyhatatlan program az Esernyősben

Szeptemberben három éves az óbudai Esernyős, amely több ünnepi programmal készül az évfordulóra. A közösségi kulturális tér 2014-ben nyitotta meg kapuit a III. kerület szívében, a Krúdy-novellák hangulatát máig őrző macskaköves Fő téren. Mára a kerület és a főváros széles programkínálatának egyik üde színfoltjává vált a multifunkcionális intézmény, amely nívós zenei fellépőkkel, irodalmi és filmes eseményekkel, valamint kortárs kiállításokkal várja egész évben vendégeit.

GreCSÓKOLlár

Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László – Fotó forrása: Esernyős

Zenés irodalommal lép fel szeptember 13-án Grecsó Krisztián író és Kollár-Klemencz László zenész, azaz a greCSÓKOLlár. Az őszi Szindbád Szerdákat felvezető, dallamokkal teli kalandozás különlegessége, hogy ezúttal Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

Borok és dj szettek

Fotó forrása: Esernyős

Legújabb sorozatunkban különleges zenei élményekkel bolondítjuk meg a borismereti kurzusokat. Szeptember 15-én a Wine Time nyitóeseményén az International Love Affair lemezlovasai gondoskodnak róla, hogy a Káli Ildikó sommelier által bemutatott balatoni borokhoz illő dallamok pezsdítsék fel az érzékeket. Végre kiszabadítjuk a baráti borvacsorákat a háttérjazz egyeduralma alól és a borok karkateréhez illő, pörgős zenei kalandozást kínálunk a legjobb hazai nedűk szerelmeseinek.

Ékszerkiállítás

Fotó forrása: Esernyős

Az Ars Sacra programsorozat keretében Megmenteni a Megmenthetőt címmel szeptember 21-én Szász Károly iparművész egyedi ékszerkollekciójából nyílik kiállítás, amelynek rendhagyó megnyitóján felvonulnak Cselényi Eszter (Celeni) divattervező tüneményes ruhakölteményei is. Az elismert ékszerész-iparművész és a sikeres ruhatervező közös metszéspontjaként különleges esemény mutatja be, hogyan nyer ihletet mindkét művész a múlt emlékeiből, hiszen míg Szász Károly üveg és porcelán antikvitásokat varázsol újjá ékszerkülönlegességekként, addig Cselényi Eszter legújabb kollekciójával Budapest szecessziós emlékeit menti át egyedi tervezésű ruhakölteményeinek színeibe, hímzéseibe és vonalaiba.

Fotó forrása: Esernyős

Forrás: Esernyős
, , , ,