Szeptember 15-ig lehet pályázni a jövő évi Velencei Építészeti Biennáléra | Az æktivátorok Szentendrén

Fotó forrása: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Szeptember 15-ig lehet pályázni a jövő évi Biennáléra

Fabényi Julia nemzeti biztos idén minden eddiginél korábban, június 8-án meghirdette a 2018. évi Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonja kurátori pályázatát. (Yvonne Farrell és Shelley McNamara főkurátor Freespace címmel az előző napon tette közé a központi programot.) Szeptember 15-én éjfélig lehet postára adni a kurátori pályázatokat, melynek eredményhirdetése a hónap végén várható.  A részletes pályázati kiírás ITT érhető el.

Az æktivátorok Szentendrén

A Ferenczy Múzeum Centrum kortárs művészeti fesztiválja, az Art Capital idei fókuszában az otthon és az otthontalanság témája áll. A Ludwig Múzeum és a Ferenczy Múzeum együttműködése keretében a programban látható lesz a tavalyi Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának nagy sikerű kiállítása, Fajcsák Dénes és Fábián Gábor æktivátorok című kiállítása is, amely az egri Gárdonyi-kertben található lerobbant ingatlan újrahasznosításán keresztül azt mutatja be, hogy hogyan lehet megrendelő és pénzmozgás nélkül, a helyi együttműködésekre alapozva létrehozni egy élő közösségi színteret.

A kiállítás 2017. szeptember 15-én, szombaton 18.30-kor nyílik és 2017. november 26-ig látható a Ferenczy Múzeum Barcsay Termében.

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum