Egy este – két lélegzetelállító előadás: a MA•ZE dupláz a Trafóban

Egy este (szeptember 21. és 22.) két különleges előadást is láthatunk a Trafóban. Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosok a DART formációból kiválva a közelmúltban MA•ZE néven alakultak újjá. A tagok eddigi közös munkáit jellemző határtalan szenvedély és dinamizmus mit sem veszített lendületéből, sőt: a jelek szerint ezúttal még bátrabb előadásra számíthatunk a budapesti székhelyű kortárstáncegyüttestől. Tovább csigázza az érdeklődést, hogy a csapat ezúttal az igen jó nevű izraeli Batsheva Dance Company két táncosát, Guy Shomronit és Yaniv Avrahamot hívta meg koreográfusnak.

© Hevér Zsófia

A Kumzits munkacímű darabot virtuóz fizikalitás, feszített tempó, letisztult, gazdag eszköztár, a mozgás iránti elkötelezett és mély szenvedély jellemzi. Az izraeli Guy Shomroni és Yaniv Avraham megalkotta különleges előadásban Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf és Laza Tímea működnek közre táncosokként.

Az est másik előadása a Dzsumbuj címet viseli. A figyelemfelkeltő cím mögött egy olyan kreatív ötletkavalkád rejtőzik, melyben egy előadás keretein belül teret nyer és manifesztálódni tud a két alkotó között kialakult vibrálás. Együtt oldódik fel előadó és néző, zenész és táncos, a zene láthatóvá, a tánc hallhatóvá válik. Az előadás mozgatórugója Nagy Emese táncos és Jónás Vera zenész együttműködése, valamint a két műnem találkozásából felszabaduló hihetetlen energia. Az előadásban zenészekként Jónás Vera és Csizmás András, táncosokként pedig Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf, Laza Tímea, Nyeste Adrienn és Keresztes Patrik működnek közre.

A MA•ZE kulcsszavai a sokszínűség, a kiváló nemzetközi alkotókkal fenntartott jó kapcsolatok, a közönség bevonása, a spontaneitás alkalmazása és a különböző formanyelvek, művészeti ágak, valamint az alkotók és a közönség közötti interakció.

Időpont: 2017. szeptember 21. és 22. 19 óra

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom utca 41.)

© Hevér Zsófia

Forrás: MA•ZE