Megjött Keptönamerika és a szürreál-pop

Hat új dallal és egy szövegvideóval jelentkezik a Drastik Putto. Mihalik Ábel és zenekara a Keptönamerika című kislemezen ezúttal három fúvóssal és egy perkással kiegészülve tolja a szókimondó szürreál-popzenét, amibe élőben szeptember 7-én a budapesti Ellátóházban, ősszel és télen pedig vidéki klubokban hallgathat bele a közönség.

Drastik Putto © Vollmuth Krisztián

Igazán termékeny dalszerző-szövegíró Mihalik Ábel, hiszen alig egy évvel a Drastik Putto második nagylemeze után a Cseh Tamás Program támogatásával megszületett a Keptönamerika EP, amit a Music Fashion Kiadó gondoz. A hat új dal különlegessége, hogy vendégművészként három fúvós is közreműködik egy dalban és itt-ott perka is megszólal.

– Utoljára 17 évesen írtam olyan zenét, amiben fúvósok szerepeltek, ezért ez egy régi álmom volt, amit most megvalósítottam.  Mivel sokféle zenét hallgatok, sokféle zenét is csinálok. Tudatosan törekszem arra, hogy ha lehet, ne hasonlítsanak egymásra a dalaim. Nagyon szeretem a kreatív szabadságot, és igyekszem is élni vele. A Keptönamerika című kislemezünk is eklektikus lett, hiszen szinte minden dal más stílust képvisel. A szürreál-pop kategóriába minden belefér: van rockosabb és 80-as évekbeli alternatív pop-jellegű szám is, a dalszövegek pedig most is a valóságból táplálkoznak, és meglehetősen szókimondóak – mondta Mihalik Ábel az új lemezről.  http://www.deezer.com/en/track/398743922

A Keptönamerika kislemez Péntek című dalához szövegvideó készült, amely az Ocean Productions munkája:

A Drastik Putto új kislemezének borítója Máté András grafikus munkája, aki az előző lemez borítóját is tervezte, illetve ő készítette a Mohaember című videóklipet is, amellyel a zenekar elnyerte a II. Magyar Klipszemlén az év legjobb animációs klipje díjat.

A Drastik Putto új dalait élőben legközelebb szeptember 7-én a budapesti Ellátóházban lehet meghallgatni, ahol a zenekar a Jurij társaságában lép fel. A koncerten az új lemez fiazikai formátumban is kapható lesz. Mihalik Ábel és zenésztársai a tervek szerint ősszel és télen vidéki városok klubjaiban is bemutatják a Keptönamerika új dalait. Az aktuális információkat a zenekar Facebook-oldalán, illetve frissen elkészült honlapján lehet megtalálni: http://drastikputto.hu/

A Drastik Putto 2012-ben Mihalik Ábel egyszemélyes projektjeként indult. A Kiscsillag, illetve a Kispál és a Borz dobosaként ismert zenész a Bosszúból galamb című bemutatkozó albumon nemcsak szerzőként és énekesként szerepelt, de egymaga játszotta fel az összes szólamot is a billentyűk és néhány gitárszóló kivételével. A 2016-os Felnyitom én című második nagylemezen már a jelenlegi társai is közreműködtek: Borbély Mátyás – basszusgitár, Bubenyák Zoltán – billentyű, Csókás Zsolt – gitár, Papp Csaba dobos pedig ezen a lemezen üti először a dobokat. A Drastik Putto legújabb, 2017-es kislemezén három fúvós, Meggyes Ádám -trombita, Barbinek Gábor- harsona és Rózsa István –tuba, valamint és egy perkás, Gábor Andor szerepel vendégművészként.

Lemezborító: Máthé András

Bővebben:
http://drastikputto.hu/
https://www.facebook.com/drastikputto/
https://www.facebook.com/events/268973020285966/?fref=ts
http://musicfashion.hu/