Látványos rendezvénnyel indult a Miskolci Nemzeti Színház 194. évada!

Kalandjáték, élő tabló, óriásszínező, zenés-táncos műsorok, fényfestés és 194 palacsinta – egész napos programok várták a színházbarátokat Miskolcon szeptember 3-án. A teátrum évadnyitó szabadtéri rendezvényén bárki karmesterré vagy koreográfussá válhatott, beülhetett a versfülkébe, ahol színészeink kedvenc verseit hallgathatta meg, este pedig a társulat tagjai mutatkoztak be egy fergeteges zenés-táncos-verses esten. 

© Gálos Mihály Samu

Délelőtt családi programok várták a színház körül a miskolciakat: Musical mesék a gyerekeknek, operett slágerek a felnőtteknek, a Miskolci Balett és a színház zenekarának műsora – mindezzel találkozhattak azok, akik kilátogattak szeptember 3-án a Miskolci Nemzeti Színház rendezvényére. A legkisebbeket óriásszínező várta, az elkészült színpompás művet a Kamaraszínház előcsarnokában, a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejáték bemutatóján a közönség is megcsodálhatja. A 6-12 éves korosztály számára Kalandjátékot szervezett a színház. Soma és Fruzsi, a két egér kalauzolta végig a csoportokat a színház olyan részein, amelyek egyébként zárva vannak a nézők előtt. Az izgalmas feladatokat megoldva végül eljuthattak a gyerekek a Nagy Macska Mágusig. A Kiskamaszok élő tablókban mutatták be az évad előadásait Kokics Péter, a Kilépő sorozat házigazdája segítségével. Idén is számos bátor jelentkező akadt, aki kipróbálta, milyen vezényelni egy zenekart: Cser Ádám zenei vezető segítségével karmesterré válhattak néhány percre, és bemutathatták tudásukat. Új elemként a Miskolci Balett is játékot hirdetett, ahol a koreográfusi munkát próbálhatták ki a jelentkezők. A kis koreográfusoknak végig sikerült megizzasztaniuk a táncosokat. A színház művészeinek előadásában operett és musical dalok, rajzfilmslágerek csendültek fel, amelyeknek hallgatása közben a nézők megkóstolhatták a színház társulatának tagjai által sütött palacsintát: 194 darab finomság készült a 194. évad tiszteletére.

© Gálos Mihály Samu

Vasárnap kezdődött a bérletújítás és a bérletvásárlás is, számos akcióval és játékkal. Bárki kampányarccá válhatott, ha szelfit készített az idei évad plakátkampányának emblémájával, amely idén is azt hirdette: Itt a helyem! A Versek a függöny mögött fülkéjében pedig színészeink várták az irodalomkedvelőket, hogy elmondhassák nekik kedvenc versüket. Minden vásárló hazavihetett egy óriásplakátot is az idei évad valamely előadásáról, amelyet a művészek dedikáltak is, de az ezen a napon bérletet váltó nézők közül egy szerencsés nyertes visszakaphatta bérlete árát is.

© Gálos Mihály Samu

Este Ki mit virít? címmel mutatkozott be a művészbejáró előtti téren a társulat. Színészeinket új oldalukról ismerhették meg a nézők: versek, dalok, jelenetek színesítették az estét, de volt, aki stand up-pal készült vagy éppen bábjelenettel. Vendégek is érkeztek: Mihályi Győző és Kardos Róbert, akik korábban a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagjai voltak, meséltek az itt töltött évekről. A programot sötétedés után látványos fényfestés zárta.

© Gálos Mihály Samu

A Miskolci Nemzeti Színház a 2017-2018-as évadban is a műfaji sokszínűségre, a társadalmat foglalkoztató kérdések iránti érzékenységre és minőségre törekszik. Így minden néző úgy érezheti: Itt a helyem!

© Gálos Mihály Samu

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház