Kodály szeminárium Rómában

2017. szeptember 5. és 7. között kerül megrendezésre az olasz fővárosban a Zene mindenkinek az éneklés és mozgás örömével elnevezésű Kodály-szeminárium a Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia jóvoltából.

Fotó forrása: Római Magyar Akadémia

Többéves hagyomány már, hogy a Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia szeptember elején a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem – Kodály Intézettel közösen szemináriumot hirdet zenetanárok, zenészek és karvezetők számára a Kodály-módszer ismertetése és népszerűsítése céljából. Az angol és olasz nyelvű kurzuson résztvevők hasznos zenei tapasztalatra tehetnek szert. Leginkább Kodály zenepedagógiájának alkalmazására kaphatnak praktikus útmutatást, melyet kórusok betanításában, valamint professzionális zenészek képzésében használhatnak fel.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem – Kodály Intézet kurzust tartó tanárai:
Dr. Nemes László Norbert igazgató (zeneoktatás, kórus, pedagógia)
Novák Anikó egyetemi tanár (performance és zongora pedagógia)
Dr. Rajk Judit docens (ének pedagógia)

Yasmin FOLLINI (zeneoktatás, Kokas zene-mozgás).

A Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia az elmúlt években nagy figyelmet fordított arra, hogy falai között valódi műhelymunka alakuljon ki tudományos és művészeti téren egyaránt. Ennek a törekvésnek része a Kodály-szeminárium is.

Szervező: Liszt Ferenc Zeneakadémia – Kodály Intézet

Együttműködő partnerek: AIKEM – Associazione Italiana Kodály per l’Educazione Musicale; Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia.

Forrás: Római Magyar Akadémia