Jön a Modern Love a Baron Mantis-tól

Modern Love címmel szeptember 13-án jelenik meg a Baron Mantis második nagylemeze. A 16 számos album számtalan aktualitásra, a social mediára, a világpolitikai összefüggésekre, a modern kor felgyorsulására és a szelfimániára reflektál. Az ingyenes lemezbemutató koncertjük a duó dobosának búcsúkoncertje is egyben. 

Baron Mantis

Pár hónapos közös zenélés után Davey Mantis (ének, gitár, dalszöveg) és Victor Mantis (dob, vokál), azaz a Baron Mantis egy borzasztó erős lemezt adott ki vis-á-vis címmel 2015 végén. A szakma egy része rögtön hanyattvágódott a tökös, nyers stoner rocktól, aminek az volt az igazi különlegessége, hogy ketten követték el. Azóta a Baron Mantis sok helyen megmutatkozott, turnéztak a Hiperkarmával és az idei nyáron végigszántották a nagy fesztiválok színpadait. A turnézás során igyekeztek és igyekeznek a környezettudatosságot szem előtt tartani. Természetesen Szegedre nem tudják a ládáikat biciklivel szállítani, de amikor lehet, másik bandával összeszerveződnek az utazásra. Így történhetett, hogy Bérczesi Robiékkal, a Dope Calipsoval és a Billoggal is közösen vágtak neki egy-egy klubbulinak, fesztiválnak.

Időközben az elmúlt másfél év impulzusai egy új nagylemez születését hozták.

– 24 dal készült el, ebből 16 került a Modern Love című lemezre – mondta Davey Mantis a Cseh Tamás Program által támogatott korongról. – Nóniusz Gábor hangmérnökölte és producerelte az anyagot, és a debütáló albumhoz képest még teltebb, mocskosabb és csupaszabb lett. Az elmúlt időszakban rengeteg hatás ért, ezek megmutatkoznak mind a dalszövegekben, legyen az a modern kor felgyorsulása, a szelfimánia, a social media vagy a sekélyesség – tette hozzá Davey.

A Baron Mantis-ból időközben Victor átigazolt a Brains-be, ezért a szeptember 23-i ingyenes lemezbemutató egyben a búcsúbulija is lesz. A koncert a belvárosi Robotban zajlik, ahol a Tündérvese és a Polvere is fellép aznap este.

És a végére a legfrissebb hír. A Baron Mantis már most ad ízelítőt az új lemezből, ugyanis a címadó nótához forgatott egy klipet. A videó az elmúlt hónapok kemény munkáját, koncertezést, stúdiózást mutatja be 2 és fél percben.

Az esemény: https://www.facebook.com/events/362997104134934/?fref=ts

Részletek: https://www.facebook.com/baronmantis/