Színek és formák – Kocsis András Sándor kiállítása

Kocsis András Sándor Színek és formák – Irodalmi arcképcsarnok című kiállításának megnyitója 2017. szeptember 7-én, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

A kiállítást megnyitja Ungvári Tamás író, műfordító, kritikus

Esterházy Péter

Kocsis András Sándor reneszánsz-vágyú ember. Folyamatos kutatás, keresés, vágy-kitöltés és izgatott tevékenykedés. A kíváncsiság rabszolgája. Rajzol, fest, könyvkiadót igazgat, politizál, fényképez, kiszolgál és kiszolgáltat. És szobrokat csinál, agyagot gyúr, fakéssel agyagot hámoz, töprengő ujjbögyökkel fülkagylót, csigaházasat, gödröt, kúpot, szögletet szem-hasítékot nyom, szúr, vonalaz az agyagba. Pedig nem ez a tanult mestersége. És milyen elgondolkodtató és megrendítő ez az áhítat és szorgalom.” (Juhász Ferenc, Kossuth-díjas költő)

Juhász Ferenc

Középiskolásként a festészet, a szobrászat érdekelte, egyetemistaként diaképeket készített, majd sok-sok év kihagyás után a fotózás lett az egyik igazi szenvedélye. Továbbra is fest, szobrokat, kisplasztikákat készít, és megmagyarázhatatlan belső vágy, megszállottság arra készteti, hogy megörökítse a körülötte lévő világot. A megismételhetetlen pillanatot, a megismételhetetlen életérzést. Úgy, ahogyan ő látja. Nem tartja magát sem művésznek, sem iparosnak. Lát és láttat.

A tárlat megtekinthető az üzlet nyitvatartása szerint 2017. október 14-ig.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/691595411039832/

Forrás, fotók forrása: Kossuth Kiadó