Nők, erők és energiák – Ez a Naptárlányok a Magyar Színházban

​Tim Firth: Naptárlányok című színdarabjának eseményei valóban is megtörténtek a 2000-es évek elején és annyira valóságosak a szereplők, hogy akár el is jöhetnének a Magyar Színház premierjére, megnézni önmagukat.

Fontos pillanat a Magyar Színház életében, hogy neves vendégművészek vállalták el a felkérést.

Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Udvarias Anna, Bede Fazekas Anna a társulat tagjaival, Benkő Nórával és Soltész Bözsével együtt játsszák el az angliai kisvárosban, Rylstone​-ban élő nőket, akik gyűjtést rendeznek azért, hogy a helyi kórház onkológiai osztályára a várakozóknak kanapét vehessenek.

Ehhez azonban pénzre van szükségük. Az ötletük az, hogy az éves nőegyleti naptár unalmas tájképei helyett készíttetnének egy meztelen fotósat. Magukról. Ebből aztán világra szóló botrány lesz. Illetve lett.

Az évad első napján el is kezdődtek a próbák. Deres Péter újrafordította a 2000-es évek elején játszódó igaz történetet, amely arra is példa, hogy micsoda erőt tudnak megmozdítani a nők, ha összefognak. Különösen az a korosztály, amelyik már túl van a fiatal évein, de maradt bennük elég virtus, szeretet és ráadásul szexik. A történet igaz és magával ragadó.

Az előadáshoz egy valódi naptár is készül, az előadásban résztvevő színésznőkkel, hasonlóan az eredeti történethez.

A naptárak megvásárolhatók lesznek és így a Naptárlányok produkció lehetővé teszi, hogy a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának Rehabilitációs Osztálya adományhoz jusson.

A világhírű történet járt már Hollywoodban, most a Magyar Színházban lesz látható.

Az előadást Tallós Rita rendezi.

Fotó: Semsei Eszter
Grafika: Havas Györgyi​

NAPTÁRLÁNYOK

Forrás: Magyar Színház
,