Seasons of Life – Az élet évszakai, 2017. szeptember 1. (péntek), 19.30, Tokaj Fesztiválkatlan

Szeptember 1-én mutatják be Az élet évszakai című folklórshow-t Novák Péter rendezésében a Tokaj Fesztiválkatlanban. A Seasons of Life az életről szól, örömről, bánatról, szerelemről, vágyról, féltékenységről.

Fotó forrása: Tokaj Fesztiválkatlan

A Dance Alliance Entertainment egy egyedülálló, izgalmas produkciót hívott életre három, nagy múltú együttes közreműködésével. A székesfehérvári Alba Regia, a salgótarjáni Nógrád és a miskolci Szinvavölgyi Táncegyüttes tagjai az autentikus táncnyelvet úgy beszélik, hogy közben modern, kortárs gondolatokat is közölnek a színpadon. Novák Péter az emberi élet legfontosabb eseményeit, a kultúránk jeles napjait – menyegzői szokások, a húsvét köszöntése, Szentiván éjjele, nyári kenyérszentelés, szüreti mulatság, őszi ünnepek, karácsony – középpontba helyező produkcióhoz egy olyan szimbólumrendszert állított össze, amely a világ minden táján érthető. Muha Csaba producer álma az volt, hogy új formában, új módon juttassák el a külföldi és hazai közönséghez a magyar néptáncot. A szuperprodukciónak is nevezhető előadás zeneszerzője Ifj. Csoóri Sándor, a Budafolk Band vezetője, koreográfusai pedig, Rémi Tünde és Appelshoffer János, a Táncművészeti Egyetem Harangozó Díjas mesterei.

A mind volumenében, mind minőségében nagyon magas színvonalú darabot a külföldi turné előtt a Tokaj Fesztiválkatlan főszínpadán láthatja a közönség.

Jegyek: fesztivalkatlan.hu

Forrás: Tokaj Fesztiválkatlan