Palacsinta, koncertek, óriásszínező és kalandjáték a gyerekeknek – így indul az évad Miskolcon

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 3-án. A Déryné-kertben egész napos programmal készül a teátrum: kalandjáték a gyerekeknek, óriásszínező, musicalmesék, a zenekar és a Miskolci Balett műsora délelőtt, este pedig a társulat tagjainak zenés bemutatkozása várja az érdeklődőket. A 194. évad tiszteletére pedig 194 darab lekváros palacsintát sütnek ki a művészek, amelyet a kilátogatók között osztanak majd szét.

Évadhirdetés, Miskolci Nemzeti Színház, 2017. május © Éder Vera

Az idei évadnyitó rendezvényen a korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal várják a színházbarátokat. Délelőtt családi programokkal készül a színház: a színpadon a jövő évad repertoárjából láthatnak részleteket, a zenekar és a Miskolci Balett is műsorral készül. Idén is lehet vezényelni a színház zenekarát, sőt, a legbátrabbak most akár a Miskolci Balett koreográfusává is válhatnak: a táncosok segítségével saját koreográfiát készíthetnek a jelentkezők. Ismét megnyílik a Selfie-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. A kicsiket óriásszínező és musicalmesék várják.

Kalandjátékra hívják a színészek idén a gyerekeket. Minden kalandvágyó kisgyerek jelentkezését várjuk, hogy egy fantasztikus délelőttöt töltsenek a mesék birodalmában! A Minden egér szereti a sajtot bemutatóhoz kapcsolódva Fruzsi és Soma, a két kisegér kéri a kicsik segítségét ahhoz, hogy megtalálják a Nagy Macska Mágust. A játékon 6-12 éves kor közötti gyerekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a miskolcinemzeti@gmail.com e-mail címen lehet névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. Kérjük, a levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!

Évadhirdetés, Miskolci Nemzeti Színház, 2017. május © Éder Vera

A fiataloknak is játékkal készül a színház: Kokics Péter, a Kilépő házigazdája vezényletével a bátor jelentkezők egy élő tabló részesei lehetnek. A programra helyszíni regisztráció szükséges, 10 órától várjuk a jelentkezőket a jegypénztár előtt felállított asztalnál.

A felnőttek számára is tartogat újdonságot szeptember 3-a. Hagyományteremtő céllal aznap indul útjára Versek a függöny mögött címmel egy különleges kezdeményezés. A színház előtt felállított fülkébe bárki beülhet, hogy meghallgassa élőben színművészeink kedvenc versét.

Nem késett még el az sem, aki bérletet akar váltani, hiszen számos kedvezménnyel és ajándékkal várjuk aznap a vásárlókat: a szeptember 3-án bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát! Minden vásárlónk hazavihet egy plakátot a tavalyi évad bemutatói közül, amelyet színészeink kérésre dedikálnak is!

Este a Déryné-kertbe várjuk az érdeklődőket, ahol a színház társulata mutatkozik be, Ki mit szeret címmel egy fergeteges zenés-táncos-verses esten! A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul az este: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 194. évada!

Szeptember 3-án nekem is Itt a helyem! a Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó rendezvényén!

Évadhirdetés, Miskolci Nemzeti Színház, 2017. május © Éder Vera

Részletes programok: 

Kisütjük a 194. évadot!

A 2017-2018-as évad minden ízét és fűszerét belesütjük a helyszínen készülő 194 db. palacsintába! Köszönjük a Desszertem cukrászdának a felajánlott palacsintatésztát!

Délelőtti programok:

10:00-11:00    Mesés varázslat: Rajzfilmslágerek és musical dalok művészeink előadásában

10:15-11:00    Segítsetek Fruzsinak és Somának eljutni a Nagy Macska Márgushoz! – Kalandjáték 6-12 éves gyerekeknek. A program előzetes regisztrációhoz kötött!

11:00-11:30    Tablóképek élőben – A játékra 12 év feletti gyerekek jelentkezését várjuk! A program helyszíni regisztrációhoz kötött!

11:30-12:15    A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának szabadtéri koncertje

Közben: Vezényeld a zenekart – nálunk bárki karmesterré válhat!

12:30-13:00    A Miskolci Balett műsora – visszatekintő az idei évadra és ízelítő az új évad repertoárjából!

Közben: Légy te a Miskolci Balett koreográfusa! – a táncosok segítségével készítsen saját koreográfiát! 

13:00-14:00    Operett slágerek élőben: A szeptemberben bemutatásra kerülő Marica grófnő népszerű slágereiből ad ízelítőt a társulat.

Zárásként: a Miskolci Balett közös tánctanulásra hívja a vállalkozó kedvű nézőket az operett népszerű dalára: „Ringó vállú csengeri violám…”

Esti programok:

19:00-20:30: Ki mit szeret?: A Miskolci Nemzeti Színház társulata mutatkozik be egy fergeteges zenés-táncos-verses esten!

20:30-20:40:   Fényfestés a Déryné-kertben!

Egész napos programok:

  • Gyerekeknek: Minden egér szereti a sajtot óriásszínező – az elkészült alkotást az előadás premierjén kiállítjuk a Kamaraszínház előterében!
  • Kóstolja meg az évad palacsintáját! – a 194. évad tiszteletére 194 palacsinta készül, Molnár Anna színművésznő saját készítésű lekvárjával ízesítve!
  • Versek a függöny mögött – a színház előtt felállított fülkébe bárki beülhet, hogy meghallgassa élőben színművészeink kedvenc versét!
  • Váltsa meg bérletét aznap, vagy vegyen részt játékainkban és szerezzen dedikált plakátot!
  • Nyerje vissza bérlete árát! A szeptember 3-án bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!
  • Legyen Ön is kampányarc – Készítsen saját plakátot színészeinkkel! Keresse A Szelfi Pontot!
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház