Páratlan és PlakArt-os: a Móra Ferenc Múzeum idén is kiköltözik a SZIN-re

A Móra Ferenc Múzeum idén is átlátogat a „túloldalra”, a Szegedi Ifjúsági Napokra. Ebben az évben a Láthatatlan, a PlakArt és a Páratlanok – A szegedi papucs című kiállítások kapcsán várják izgalmas feladványok, társasjátékok és kézműves foglalkozások a fesztiválozókat.

A Móra Ferenc Múzeum három tárlatával kapcsolatban készültek érdekes programokkal a közgyűjtemény munkatársai az idei SZIN-re. Aki elsétál a Civil Faluban lévő múzeumi faházhoz, máris fotózkodhat a plakát-kiállítás izgalmas falragaszaival, vagy éppen lábbelijét a „szögedi” papucs által inspirált motívumokkal díszítheti ki. A Láthatatlan-kiállítás kapcsán pedig egy láthatatlan dobozba nyúlva kell kideríteniük a résztvevőknek, milyen tárgyakat is rejtettek a sötét doboz belsejébe a szervezők.

Idén is lehet kirakózni, társasjátékot játszani a múzeumi munkatársak segítségével, illetve kvízjátékon is részt vehetnek a fiatalok. A fotózkodók Facebook-ra és Instagramra feltöltött képeit is jutalmazzák majd, illetve a Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt 20%-os kedvezménnyel nézhetik meg a Móra Ferenc Múzeum kiállításait a fesztiválozók érvényes karszalagjuk felmutatásával.

Forrás, fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum
,