La Gâpette koncert a 25. Sziget Fesztivál programjában

Fotók: Kaunitz Miklós

Néhány évvel ezelőtt találkozhatott már itthon velük a közönség, hiszen az A38 hajón és a Müpában is vendégszerepelt az eredetileg öt tagú, breton, klasszikus francia utcazene-hagyományokat folytató zenekar, a La Gâpette, amely most a Világzenei Színpad programjában is szerepet kapott a 25. Sziget Fesztiválon.

A gitár-harmonika-bőgő-bendzsó felállású, fúvósokkal és harmonikával kiegészült együttes igazi színpadi show hangulatot teremtett a kocsmapultból álló háttérrel és a közönséggel anyanyelvén folyamatos kommunikációjával. A lendületes szvinges-punkos-skás sanzonnal és latin zenével kiegészített, rendszeresen koncertező zenekarról a közönség soraiban senki sem gondolta volna, hogy mind a mai napig egyetlen, nemzetközi újrakiadással bíró albummal rendelkezik.

A La Gâpette stílusa a XIX. század végén népszerűvé vált francia tánczene alapjaira építve alakította ki punkos, energikus, és vidám stílusát. Az ellazulós, igazi utcazene hangulatú koncerten, a franciául megszólaló dalok és a tagok nagyban hozzájárultak a negyed évszázados, legnagyobb hazai fesztivál színes palettájához.

ArtNews.hu