Továbbra is várják a nézőket a Magyarok a háztetőn

Lassan közeleg a nyár vége, de szerencsére még bőven van lehetőség a csillagos ég alatt mozizni. A Budapest Rooftop Cinema egészen szeptember közepéig folytatja a Magyarok a háztetőn című vetítéssorozatát!

Az idei szezon egyik legizgalmasabb programja a Budapest Rooftop Cinema, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum Magyarok a háztetőn című közös vetítéssorozata. Ennek keretein belül a magyar film szerelmesei a hazai filmtörténet ikonikus és kultikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereit is megtekinthetik magyar nyelven, angol felirattal.

Ahogy azt más Budapest Rooftop Cinema rendezvényeken a mozibarátok már megszokhatták, ilyenkor sem múlik el vetítés meglepetések nélkül: izgalmas kulisszatitkokról mesélő alkotók a szervezők vendégei a filmek előtt. A rendezők, színészek és filmes szakemberek új szempontokat adnak a filmek megtekintéséhez.

Az elkövetkező hetekben látható lesz Gothár Péter ’56 következményeit bemutató drámája, a Megáll az idő és az év egyik meglepetésfilmje, a Brazilok.

A szeptembert pedig Enyedi Ildikó előtti tisztelgésnek szentelik a szervezők, ugyanis két egymást követő héten a kultikussá vált Az én XX. századomat és az Arany Medve díjas Testről és lélekrőlt vetítik a Corvin Club tetőteraszán.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema