A nyár legjobb napjai még csak most jönnek: indul a SZIN

Egy hét és vége a nyárnak, azonban még mielőtt szomorkodni kezdenénk ne feledjük, a java még hátra van, ugyanis augusztus 23-án indul a Szegedi Ifjúsági Napok, a legjobb módja annak, hogy emlékezetesen zárjuk a nyarat. 

Fotó forrása: SZIN

A SZIN az ország egyik legrégebbi fesztiválja – jövőre ünnepli 50. születésnapját – a régi recept, a több ezer egyetemista, a Tisza-part és persze a szuper koncertek pedig remek ellenszerei a nyárvégi szomorúságnak. Idén bőven lesz is okunk a boldogságra, többek között olyan előadók lépnek fel a SZINen, mint Naughty Boy, az Enter ShikariInna, a Halott Pénz vagy éppen a Tankcsapda.

Persze a SZIN a zenei műfajok terén is igazán sokszínű, a kemény vonalas muzsikáktól kezdve az elektronikus és világzenén át a pop előadóig mindenki képviselteti magát.

A napfény városában már szerdán indul a buli, ahol a post-hardcore Enter Shikari állati energiáival durrantja be a Borsodi Nagyszínpadot dubstep, trance és drum and bass ütemekkel átitatott dalaikkal, utánuk pedig a Tankcsapda folytatja.

 De itt lesz még velünk Naugthy Boy is, aki egy külön, exluzív live show-val és legnagyobb slágereivel érkezik a SZIN-re az utolsó napon. Táncoltat még Inna és Észtországból érkezik hozzánk NOËP, aki indie inspirálta dalait keveri dance ütemekkel. A világzene szerelmeseinek is lesz különlegesség: a Shantel&Bucovina Club Orkestar a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon lép lep a Glastonbury-től a Szigetig, érkezik a”Balkán rezeseinek királya” Boban Markovic és zenekara és visszatér az őrületes táncmulatságairól híres Russkaja, akik szívükbe zárták Szegedet és fáradhatatlan közönségét.

A hazai szakma színe-java is „felvonul” a Tisza-parton, a folyamatos táncról olyan előadók gondoskodnak, mint a Halott Pénz, a Wellhello, a Blahalouisiana, a helyi kötődésű Honeybeast, az idén 10 éves Budapest Bár, a Csík zenekar a Kürtős Tanáccsal kiegészülve, a Brains, a Vad Fruttik, a 30Y és a Random Trip is.

Persze, a koncerteken túl is bőven akad látni és tennivaló a SZIN-en: minden délután lesz Dumaszínház, idén több medencében is megmártózhatunk a fesztivál területén és több tucat civil szervezet, egyesület, alapítvány és intézmény is felvonul játékaikkal és különféle ismeretterjesztő programjaikkal.

A SZIN arra is büszke, hogy nemcsak, hogy a legnagyobb múltra visszatekintő hazai fesztivál, de az egyetlen Greener Festival díjas rendezvény is Magyarországon. Nem hiába érdemelte ki ezt a címet, ugyanis olyan öko-rafináltságokkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelemre és dolgoznak azon, hogy minimalizálják a fesztivál ökológiai lábnyomát, mint a tavaly nagy népszerűségnek örvendett Jégpohár, az Ehető kanál, a Szalma Szívószál, a RE:kocsma vagy éppen a Komposzt WC.

A visszaszámlálás tehát elindult, augusztus 23. és 26. között indul a nyár legnagyobb búcsúztatója a SZIN. Ne hagyd ki te sem!

Forrás: SZIN