Duplázik Ludovico Einaudi!

Hatalmas várakozás övezi az olasz komponista, Ludovico Einaudi első magyarországi fellépését, a jegyek pillanatok alatt fogytak el a koncertre. A kiváló zeneszerző-zongorista a nagy érdeklődésre való tekintettel igent mondott arra, hogy még egy alkalommal, szeptember 10-én is színpadra álljon Budapesten, a Müpában.

Ludovico Einaudi – Fotó forrása: Müpa

Szeptember 12-i, hónapok óta teltházas koncertje mellett egy újabb előadással kedveskedik a magyar közönségnek Ludovico Einaudi. Az olasz zeneszerző-zongorista így szeptember 10-én is fellép a Müpa hangversenytermében. Az extra koncertre a jegyértékesítés augusztus 22-én, kedden 10 órától indul a Müpa állandó jegypénztáraiban (IX. Komor Marcell utca 1., VI., Andrássy út 28.)  és online, a www.mupa.hu oldalon.

Ludovico Einaudi zenei pályafutása a milánói konzervatórium elvégzése után, az 1980-as évek elején bontakozott ki. Zongorára, kamara- és szimfonikus zenekarra egyaránt számos darabot írt, majd a video-, a tánc- és a balettművészet felé fordult. A kilencvenes évektől több televíziós sorozat és mozifilm zeneszerzője lett, melyek közül az Ez itt Anglia, a Doktor Zsivágó, az Alattomos és az Életrevalók hazánkban is látható volt. Napjainkig huszonkét lemeze jelent meg. Első magyarországi fellépésére legutóbbi, 2015-ben Elements címmel megjelent albumának zenészei kísérik el.

Ludovico Einaudi
2017. szeptember 10. vasárnap 20:00 — 22:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Ludovico Einaudi, zongora
Közreműködők:Redi Hasa – cselló; Federico Mecozzi – hegedű; Francesco Arcuri – gitár; Alberto Fabris – basszusgitár, elektronika; Riccardo Laganà – ütőhangszerek

További információk: https://www.mupa.hu/program/ludovico-einaudi-2017-09-10_20-00-bbnh

Forrás: Müpa