Az ígéret (12) – holnaptól a mozikban!

Az ígéret megtörtént eseményeket feldolgozó, nagyszabású történelmi film, amely az Ottomán birodalom végnapjai idején játszódik. Itt alakul ki egy szerelmi háromszög egy fiatal orvostanhallgató, egy amerikai újságíró és egy csodálatosan szép nő között. A nő és a kegyeiért versengő férfiak egy idő után már saját életükért is versenyt futnak a háttérben mind jobban forrongó fegyveres konfliktusban, s kalandos útjuk során igyekeznek épségben elhagyni az országot.

Az Oscar-díjas Terry George (Hotel Ruanda, Őt is anya szülte) megtörtént eseményeket dolgoz fel legújabb filmjében, melynek premierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A film főszerepében az Oscar-díjas Christian Bale (The Fighter – A harcos, A sötét lovag, Amerikai botrány), a Golden Globe-díjas Oscar Isaac (Llewyn Davis világa, Star Wars: Az ébredő erő) és a César-díjra jelölt Charlotte Le Bon (Yves Saint Laurent, Tajtékos napok, Az élet ízei) láthatók. A forgatókönyvet Terry George az Oscar-díjra jelölt Robin Swicorddal írta (Benjamin Button különös élete, Egy gésa emlékiratai). Mellettük világsztárok sora tűnik fel kisebb-nagyobb szerepeken. A nagyszabású történetet már a nyolcvanas években vászonra szerette volna vinni a film producere, Kirk Kerkorian, amire azonban akkor a téma érzékenysége miatt eddig nem volt lehetősége.


Az ígéret
Színes, szinkronizált amerikai történelmi film

Rendezte: Terry George
Forgatókönyv: Terry George, Robin Swicord
Producer: Kirk Kerkorian, Eric Esrailian, William Horberg, Mike Medavoy
Fényképezte: Javier Aguirresarobe
Vágó: Steven Rosenblum
Zene: Gabriel Yared

Szereplők: Oscar Isaac, Christian Bale, Charlotte Le Bon, James Cromwell, Jean Reno, Tom Hollander, Shohreh Aghdashloo, Angela Sarafyan

Eredeti cím: The Promise
Hossz: 133 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2017. augusztus 17.
Forgalmazó: Vertigo Média
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4776998/

Forrás: Vertigo Média