Herendi Gábor cége, a Skyfilm Production mutatja be szeptember 21-én a Filmalap Inkubátor Programjának első filmjét, a Hetedik alabárdost

A Valami Amerika széria és a Kincsem rendezőjének, Herendi Gábornak cége, a Skyfilm Production mutatja be szeptember 21-én a Filmalap Inkubátor Programjának első filmjét, a Hetedik alabárdost.

Szeptember 21-én indul a mozikban Vékes Csaba Hetedik alabárdos című vígjátéka, mely a Filmalap fiatal tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjának elsőként elkészült filmje.

A Hetedik alabárdos humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd.
A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

A szerepeket kiváló színészek alakítják: az RTL-en futó Mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland kultfilmjéből, a Fekete keféből is ismert Bánki Gergely. Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, valamint olyan híres és elismert színészek, mint Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter.

Rendező – forgatókönyvíró: Vékes Csaba.
Producerek: Herendi Gábor, Fancsikai Péter, Fancsikai Eszter, Vékes Csaba, Szentesi Zsolt.
Operatőr: Bálint Dániel.

A film zenéjét az ismert Mohácsi fivérek – színházi rendező és író – állandó alkotótársa, a Szakértők zenekar vezetője, Kovács Márton szerezte, zenei supervisorként pedig a népszerű Žagar együttes oszlopos tagja, Zságer-Varga Ákos működött közre.

Forrás, fotók forrása: Skyfilm