Országos Beatles találkozó 2017 – Egy nap, amikor minden a Beatlesről szól

A The Bits Beatles emlékzenekar nem sokkal több, mint 4 év alatt a Közép-európai régió egyik legmeghatározóbb Beatles emlékzenekarává vált.

Nívós hazai (pl. Sziget fesztivál, Kapolcsi Művészetek Völgye) és jelentős külföldi fesztiválok (pl. Beatles Week – Liverpool (Anglia), Beatlesday – Belgium, Big Rivers Festival – Hollandia) mellett 2015 júniusában egy maratoni koncerten száz Beatles dalt adott elő budapesti koncertjén. Augusztusban a világ legnívósabb Beatles fesztiválja, a liverpooli Beatles Week közel 70 fellépője közül egyedüliként mutatta be az 50 éves Help!nagylemez teljes anyagát a Beatles mekkájának számító, legendás Cavern Clubban, ahová az angol szervezők 2017-ben is várják vissza a zenekart. A német Höfner gitárgyár (Paul McCartney híres, hegedűalakú basszusgitárjának gyártója) művészeti elismerésének jeléül egyedüliként a The Bits-et támogatja a közép-európai régióban és a zenekaré lehetett a megtiszteltetés, hogy a világon egyedüliként közreműködhetett a legendás hangszer 60 éves díszünnepségén Németországban.

A Kobuci Kert és a The Bits Beatles emlékzenekar a tavalyihoz hasonlóan idén is megörvendezteti a Beatles rajongókat egy egész délutános/estés rendezvénnyel, az Országos Beatles találkozó 2017 címet viselő, család- és zenebarát eseménnyel, ahol a koncertek és játékok mellett is minden a Beatlesről és a Beatlestől fog szólni. Sztár- és díszvendégek teszik a programpalettát még színesebbé és egy nagyszabású játék előzi majd meg a rendezvényt nem mindennapi, értékes nyereményekkel.

Tervezett program:

15:30 – Kapunyitás

16:00 – Első koncertblokk: megemlékezés a Beatles 1967-ben megjelent lemezeiről a Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, valamint a Magical Mistery Tour-ról

17:00 – Színpadi beszélgetés a Beatlesről ma és 50 év távlatából. Beszélgetőtársak: Encs Mihály (zenész, a The Whu, Who emlékzenekar alapítója), Benedek Szabolcs (a Beatles Vágatlanul című könyv szerzője és hivatalos Beatles rajongó), László Róbert (a Beatles 50 blog szerzője), Durányik László (zenész, karnagy).

17:30 – Beatles akusztik szett Juhász Tomi Vaklárma előadásában

17:50 – Beatles workshop a The Bits-szel: beszélgetés a zenéről, hangszerekről, jelentőségükről és interaktív bemutató.

18:30 – The Shakers: elhozzuk a 60-as évek Liverpoolját Budapestre. Liverpool legjobb beatzenekara a több, mint 10 éve működő The Shakers az esemény vedégelőadójaként lép fel. A koncert során felcsendülnek a legjobb, Beatles-éra beli, de más előadóktól származó beatslágerek.

19:30 – Beatles kvíz a Beatles 50 bloggal. Készülj fel, hogy 50 évvel ezelőtt a mai napig mi történhetett a Beatles-szel, a győzelem garantált.

20:15 – Az est utolsó koncertblokkja a legbulizósabb Beatles számokkal. A blokk kellős közepén kisorsoljuk az eredeti Höfner basszusgitárt.

Állandó programok:

– Helyszíni regisztráció a basszusgitárhoz (a regisztrációs pultnál)
– Beatles előkvíz
– A szünetekben beat DJ szettek
– Benedek Szabolcs Beatles Vágatlanul című könyvét dedikálja

Az esemény országos támogatója a Bástya Millenium Zrt. 

A rendezvény látogatása ingyenes.
Időpont: 2017. 08. 13. 16:00
Helyszín: Kobuci Kert – 1033 Budapest, Főtér 1.

Honlap: http://thebits.hu

Dedikált esemény oldal: http://thebits.hu/the-bits-beatles-koncert-orszagos-beatles-talalkozo-2017-budapest.php

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/327332411032437

YouTube: http://youtube.com/thebitshu