Jubileumi Katlan – ajánló a 10. Ördögkatlan Fesztiválhoz

Szerző, fotók: Csikós Erzsébet

Már csak egyet kell aludni, és kezdetét veszi a 10. Ördögkatlan Fesztivál augusztus 1-5. között a Villányi Borvidék izgalmas helyszínein. Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd, Beremend, a Szársomlyói Szoborpark, a Mokos Pincészet, és a Vylyan Pincészet ad teret színháznak, zenének, irodalomnak, kiállításoknak, filmeknek, workshopoknak és beszélgetéseknek, ahol minden korosztály talál magának való szellemi és lelki feltöltődést. Olyan jeles díszvendégek hitelesítik a rendezvény igen magas értékeket képviselő színvonalát, mint Krasznahorkai László, Fonó, Törőcsik Mari, Hajdu Szabolcs, Kolonits Klára és Dinyés Dániel.

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Az Ördögkatlan Összművészeti Fesztivált 2008-ban indította útjára Bérczes László és Kiss Mónika, Cseh Tamás és Törőcsik Mari védnökletével. A Művészetek Völgyéből kiválva egy olyan „emberi léptékű” öt napot teremtettek a szervezők, ahol a legfőbb értékek a művészi és emberi sokféleség, az őszinte rácsodálkozás és felfedezés, a beépülő élmények és a fejlődni akarás. Mindenki ezen dolgozik a Katlanban és mindenki erre törekszik fesztiválozóként. Nemcsak puszta szórakozási lehetőség ez, hanem olyan többletet ad, amely után hazatérve más szemszögből és saját utunk megszilárdításának hitével folytathatjuk mindennapi életünket.

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Az idei fesztivál programja is nagyon sokféle és bőséges, tehát érdemes előre kiválasztani a programfüzetből azokat, amelyeket nagyon szeretnénk megnézni. A szervezők egy újítással is éltek, az Ördögkatlan sorszámgép alkalmazással lehet sorszámot foglalni a korlátozott férőhelyű előadásokra. Az idei Katlan keddi nyitónapján a nagykoncertek sorát nem a Quimby kezdi (a hagyományokkal ellentétben), hanem az Irie Maffia és előtte a Psycho Mutants. Azonban a Quimbyt sem kell nélkülöznie senkinek, fellépnek majd pénteken ők is. Még néhány név a fellépők közül (a teljesség igénye nélkül): Hiperkarma, Kiscsillag, Péterfy Bory & Love Band, Szabó Benedek és a Galaxisok, 30Y, Budapest Bár, lesz Cseh Tamás és Leonard Cohen emlékkoncert, és még sorolhatnánk. A színházak közül a Szkéné lesz a díszvendég, rajtuk kívül pedig még sok klasszikus és kortárs darabot láthatunk a különböző helyszíneken. De lesz még komolyzene és jazz is, valamint izgalmas és tanulságos beszélgetések. A részletes program és a fesztivállal kapcsolatos információk itt találhatók: http://www.ordogkatlan.hu/.

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

A rengeteg program mellett vagy azzal egy időben lehet még a füvön heverészve felhőt nézegetni, a Szoborparkban sétálgatni és az amfiteátrumban időutazást tenni, családostul jókat játszani, kézműveskedni, bábszínházat nézni, barátostul koncerteken ugrándozni, párostul a domboldalon andalogni, az estéket finom borokkal édesíteni, beszélgetések és előadások mondanivalóin elgondolkodni. Akárhogy is jövünk, mindenképpen olyan szellemi-lelki és társas élményekkel térünk haza, amelyek hozzánk adnak valami értékeset és egyedit.

Jöjjenek! Gyertek!

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Ördögkatlan Fesztivál, 2016

Ördögkatlan Fesztivál, 2016