A matek még soha nem volt ilyen izgi! – Look Kool második évad a Da Vinci Learningen

Hogyan képesek a repülőgépek a levegőben maradni, miközben minden más tárgy a gravitáció miatt lezuhan? Miért vannak kis gödröcskék a golflabdán? Mennyi idő lenne körbeautózni a Földet? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához szükségünk van a matematikára, ami sok gyermeknek nem a kedvence. A Da Vinci Learningen a Look Kool második évada július 29-én, szombaton indul, s ad újra válaszokat a matematikai rejtélyekre.

A matematika körülvesz minket, szinte mindenhez kell. Az épületek, az utazás, a technológia, a gyógyszerek, de még az ételek is számokat, méréseket, számításokat igényelnek.

A Look Kool c. műsor második évadában izgalmas kalandok, érdekes kihívások által ismerhetik meg a nézők a geometria és a matematika csodálatos világát. A gyerekek kísérleteznek, fejtörőket oldanak meg, és közelebb kerülnek a matematikához.

Meddig tart elszámolni egymilliárdig? Hányszor lehet félbehajtani egy papírlapot? Különleges vendégek, a brokkolirózsában rejtőző fraktálok, dalok, rajzok, viccek – matematika és geometria. A sorozatot 2016-ban Emmy-díjra jelölték.

Miért kerek mindig a buborék? Hogyhogy a gúla alján álló emberek nem nyomódnak össze? Nézzük együtt a Look Kool második évadát szombattól a Da Vinci Learningen!

Forrás: Da Vinci Learning

 

,