Csöndesen – A Budapest FotóFesztivál nyílt pályázata kortárs alkotók számára

A Budapest FotóFesztivál Csöndesen címmel nyílt pályázatot hirdet kortárs alkotók számára.

A szervezők minden olyan fotográfiai alkotást várnak, amelyik a tág értelemben vett csendélet, tárgyábrázolás műfajába illeszkedik. Örömmel vesszük azokat a munkákat, amelyek a műfaj több évszázados képzőművészeti előzményeire reflektálnak, de olyanokat is, amelyek a hétköznapi tárgyak, virágok, állatok, a talált vagy megrendezett, teremtett látványok kifejezetten fotográfiai jellegű leképezését tűzik célul maguk elé. Akár mélyebb szimbolikus, allegorikus jelentéseket, akár a textúrákat, formákat, színeket és reflexeket előtérbe helyezve közelíti a témáját az alkotó, a kiírók az eredeti ötleteket, különleges megformálást és a friss műveket részesítik előnyben. Egyedi képeket, illetve a kiírásnak megfelelő sorozatokat egyaránt elfogadnak. Előnyben  részesítik a máshol még be nem mutatott, friss műveket, illetve az elmúlt három évben született fotográfiákat.

A beküldött   pályaművekből  a  fesztivál és a kiállítás kurátorai Somosi Rita és Szarka Klára választják ki a Budapest Fotó Fesztivál  kiemelt eseményeként 2018. áprilisában nyíló kiállításon szereplő képeket.

Pályázati feltételek:

  • A kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól függetlenül.
  • A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó projektekkel is lehet jelentkezni.
  • A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa leírt eredeti koncepció és installáció szerint kiállításra kész módon készíti el.

Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat

Fotográfiák beadási paramétere:

  • A munkákat/képeket rövid szöveges bemutatóval és az alkotó rövid, szakmai önéletrajzával, névvel ellátott PDF-ben (maximum 10 MB) az alábbi E-mail címre küldjék: budapestphotofestival@gmail.com

Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2017. október  21. 24:00 óra.

Kövess minket:
http://www.budapestphotofestival.hu
https://www.facebook.com/BudapestPhotoFestival
https://www.instagram.com/budapestphotofestival

 

,