Önkénteseket toboroz a szegedi múzeum

Önkénteseket toboroz a szegedi Móra Ferenc Múzeum: az intézmény önkéntes csapatába keresnek új tagokat. A leendő önkéntesek szakmai képzésen vesznek részt, melynek sikeres elvégzése után tárlatvezetéseket tarthatnak a kiállításokon, bepillanthatnak a múzeumi világ kulisszái mögé.

Önkéntes tárlatvezetők – Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Ismét önkénteseket toboroz a szegedi múzeum: a 2010-es, rendkívüli sikerű önkéntes program után ismét bővíteni szeretnék az önkéntes csapatot. A jelentkezők egy képzésen vesznek részt, ahol megismerik a múzeumi világot, a múzeumok működését és mindennapjait, valamint a Móra Ferenc Múzeum kiállításait. Szakemberek készítik fel őket arra, hogy a képzés sikeres teljesítése után önkéntes tárlatvezetőkké válhassanak.

A leendő önkéntesek bepillanthatnak a múzeumi világ kulisszái mögé, a színfalak mögött zajló mindennapi munkába, a kiállítások elkészültébe. A végzett önkéntesek tárlatvezetőként vesznek majd részt a múzeum életében, emellett rendszeresen közreműködhetnek a múzeum rendezvényein, programjain segítőként, és részesei lehetnek a vidéki kulturális élet egyik legnagyobb múzeumának mindennapjainak.

Az önkéntes képzés szervezője a Móra Ferenc Múzeum és a Talentum Alapítvány. A képzésre 2017. augusztus 20-ig várják a jelentkezéseket. A jelentkezési lap elérhető a Móra Ferenc Múzeum pénztárában és a múzeum weboldalán keresztül:

http://moramuzeum.hu/onkentesek/

Forrás: Móra Ferenc Múzeum