György Ádám Kastélyakadémia – nemzetközi zongora mesterkurzus Pomázon

György Ádám zongoraművész 2017-ben immáron kilencedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre a világ minden tájáról (Kínából, Indonéziából, Szingapúrból, Franciaországból, Angliából, Svájcból és az USA-ból) érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét 2017. július 10-én, majd július 19-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

György Ádám

A fiatal tehetségek a világ vezető egyetemeiről érkeznek az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő György Ádám Kastélyakadémiára, hogy a magyar művésztől és a budapesti zeneakadémia professzoraitól tanuljanak. A zongoraakadémia rangját jelzi, hogy a New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem, és a Nanyang Academy of Fine Arts, a londoni Royal School of Music, valamint a Bécsi Zeneakadémia is küld növendékeket a mesterkurzusra.

2012 óta magyar résztvevői is vannak a Kastélyakadémiának – idén három magyar diák –, részvételüket az R&R Software Zrt. és a budapesti CODE Showroom támogatja.

A legutóbbi mérföldkövek György Ádám pályafutásában: 2016 februárjában megtartotta negyedik szóló zongoraestjét a New York-i Carnegie Hallban. 2016. március 15-én pedig átvehette az Áder János Köztársasági Elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, a magyar komolyzenei élet figyelemreméltó tehetségeként elért nemzetközi és hazai sikerei, valamint zenei örökségünk népszerűsítését szolgáló művészete elismeréseként.

2017 februárjában itthon, a budapesti Zeneakadémia Nagytermében, majd 2017 áprilisában a szingapúri Esplanade és a jakartai Aula Simfonia színpadán telt házas koncertekkel kápráztatta el a közönséget.

György Ádám Kastélyakadémia, Pomáz, Teleki-Wattay kastély

György Ádám Kastélyakadémia
2017. július 10-19., Pomáz, Teleki-Wattay kastély
György Ádám zongoraestje – 2017. július 10. (hétfő), 19.00
Zárókoncert – 2017. július 19. (szerda), 19.00

Jegyek a koncertekre:

koncert@adamgyorgy.com, +36 30/625-94-00 vagy korlátozott számban a helyszínen kaphatók. Jegyár: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft

További információk György Ádámról: www.adamgyorgy.com, Youtube, Facebook

Forrás, fotók forrása: György Ádám Kastélyakadémia