Az MKE hallgatójáé az egyik PRO ARTE Aranyérem

Tóth Enikő, a Magyar Képzőművészeti Egyetem frissen diplomázott festő szakos hallgatója nyerte el a Pro Arte díjak egyikét, amelyre az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészet és Művészettudományi Szekciójának I. helyezettjei pályázhattak.

A kétévente megrendezett országos versenyt követően két ilyen díj nyerhető el, amelyet a Művészeti és Művészettudományi Szakmai Bizottság javaslata alapján a Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság ítél oda. Az idei évben összesen 313 pályázat érkezett, amelyek közül a szakmai bizottságok választották ki a tudományterületileg legjobb öt-öt hallgatót. A Bizottság döntésének megfelelően közülük összesen 45-en Pro Scientia Aranyérmet, ketten Pro Arte Aranyérmet kapnak. A Pro Scientia Aranyérmek és a Mestertanár Aranyérmek a Magyar Tudományos Akadémián kerülnek átadásra 2017 novemberében, az OTDT XXXIII. OTDK-t lezáró kitüntetés átadó ünnepi ülésén.

Tóth Enikő másodszor vett részt az OTDK-n, építészettörténeti dolgozatai mindkét alkalommal helyezést értek el. Az idei első helyezést és a Pro Arte Aranyérmet az Egy bécsi színházgyár nyomában. A Fellner és Helmer iroda tevékenységének emlékei a mai Magyarország területén című dolgozatával érdemelte ki, amelynek témavezetője Fehér Ildikó művészettörténész  volt.

Forrás: MKE