Lombok, zene, színház – Ha szívesen utaznak, de nem tudnak idén nyáron messzebbre menni, jöjjenek ki Óbudára!

A Társaskör kertjében a gesztenyefák hűs árnyékában ülve elnézhetünk Norvégiába vagy akár Jeruzsálembe, Japánba is. A szerzők: Edward Grieg, Wolf Péter és Akutagawa. Az idegenvezetők a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei lesznek (július 3., hétfő).

Egy hét múlva (július 10., hétfő) a Budapesti Vonósokkal  a barokk korba repülhetünk vissza Bach és Vivaldi műveivel. A második részben megszólaló Mendelssohn C-dúr vonósszimfónia pedig varázslatos muzsika a Szentivánéji álom szerzőjétől! Majd meglátják-hallják: röpködnek a tündérek, a levelek susognak a kertben – állítja Rónaszéki Tamás, a zenekar hegedűművésze.

A harmadik klasszikus zenei koncert (július 31., hétfő) Rómában kezdődik. A város harangjait megidéző Angelus című Liszt mű indítja az Anima Musicae koncertjét. Benézhetünk egy reneszánsz udvarba ezután, ahol Pavane-t táncolnak, majd Varga Gábor, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első klarinétosa szólójával Hidas Frigyes Concerto Semplice című műve szólal meg. Josef Suk Esz-dúr szerenádja zárja a nyári klasszikus zenei koncertek műsorát.

Nyáresti boogie-woogie blues – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

A könnyedebb zenei műfajokat kedvelőket a Nyáresti boogie-woogie blues (július 6., csütörtök) , a nagy sikerű Seress Rezső-est  (július 7., péntek), a  Snétberger Trió koncertje (július 19., szerda) és a Hot Jazz Band Ábrahám Pál estje várja  (július 21., péntek).

Kié vagy, mond? – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Természetesen lesz színház is, csupa sikerdarab. Daniel Glattauer Párterápia (július 13., csütörtök, 14., péntek, 15., szombat, 16., vasárnap, 17., hétfő), Kié vagy, mondd? zenés „seveledsenélküled” a 30-as évekből (július 20., csütörtök), Táncórák idősebbeknek és haladóknak – In Memoriam Bohumil Hrabal (július 24., hétfő) . Itt indult, itt búcsúzik augusztus elején  a 116. előadással egy másik Daniel Glattauer darab, a Gyógyír északi szélre (augusztus 3. csütörtök).

Figaro házassága – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Figaro nem búcsúzik, július utolsó hetében kétszer is várja Mozart operájában a rajongókat (július 28., péntek, 29., szombat.). Baranyi Ferenc szavaival ajánljuk az előadást: „A Figaro maga volt az akcióban lévő forradalom. Ezt maga Napóleon állította arra a Baumarchais –vígjátékra utalván, amelyből Mozart Figaro házassága című operája kivirágzott. Nos, ez a mű, amelyben a szolga diadalmaskodik az úr felett, valóban a forradalom előszele volt.”

Bővebb információ: www.obudaitarsaskor.hu

Rossz idő esetén a Nagyteremben rendezzük meg az előadásokat.

Az Óbudai Nyár keretében, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával.

Forrás: Óbudai Társaskör