Weöres Sándor Psyché című művének színházi adaptációja Rómában

WEÖRES SÁNDOR PSYCHÉ című művének  színházi adaptációja a Római Magyar Akadémián VIDNYÁNSZKY ATTILA rendezésében.

Bemutató: 2017. Június 26, 21.00 óra
Helyszín: Római Magyar Akadémia (Palazzo Falconieri – Via Giulia, 1)

Fotó forrása: Római Magyar Akadémia

„Lázadás, szabadság, szerelem. Ami egyszerre fölszabadító és halálos, szárnyakat ad és összetör, elpusztít. Ezekről szól a tobzódó és szertelen Psyché. Weöres Sándor művészetének megfejthetetlen titoktára ez, amelynek buja és szemérmes erotikája magával ragadó, mélységes emberismerete lenyűgöző. Anyagi és szellemi, testi és lelki, valós és képzelt kísértések és kísértetek, tüllök és fátylak között, a közel és mégis távol érzetének tünékenységében nagyon személyes hangon szólalnak meg fiatalok. Az előadás különlegessége, hogy nem egy, hanem minden női szereplő Psyché, hiszen minden nőben ott él, szunnyad vagy kitörni kész a lázadó, szabadságra és szerelemre vágyó Psyché”. Ebbe a költői világba vezet a Nemzeti Színház és a Kaposvári Egyetem diákjainak a római előadása.

Weöres Sándor „Psyché. Egy hajdani költőnő írásai”  nagyszabású műve a szerelem és a női érzésvilág krónikája. A főhős Lónyay Erzsébet, az az Psyché, egy Weöres által megálmodott XIX. századi költőnő. Az ő fiktív költői életműve, vad érzelmektől fűtött szerelmi költészete jelenik most meg Vidnyánszky Attila rendezésében.

A magyar nyelvű előadást az olasz közönség feliratozva követheti, Francesca Ciccariello és a Debreceni Egyetem fordító mesterszakos hallgatóinak köszönhetően.

Belépés ingyenes.

Forrás: Római Magyar Akadémia