„Szép vagy úgy, ahogy vagy…” – Kedvcsináló Palya Bea koncertjéhez az alsóörsi Everness Fesztiválon

Szerző: Böjtös Kinga

Alig egy hét múlva, június 20-án nyit az 5. Everness, hazánk legnagyobb életmódfesztiválja, a tudatosság ünnepe.

A Balaton északi partjára érkező látogatók idén 600 program során választhatnak utat az önismeret, a közösségi élmény, a feltöltődés felé. 300 hazai és külföldi előadó érkezik a tóparti helyszínre, hogy megmutassa: lehet jobban, boldogabban, egészségesebben élni. Az Everness igazi hangulatfesztivál – állítják a korábbi évek látogatói.

A testi-és lelki egészséget támogató programok mellett a gazdag zenei kínálatért is érdemes felkeresni a fesztivál eddigi legszebb helyét, az alsóörsi Pelso kempinget, közvetlenül a vízparton! Számos külföldi és honi előadó mellett a világzene legszínesebb hazai ikonja, Palya Bea és együttese is koncertet ad, június 24-én 20 órakor.

Palya Bea © Emmer László

Az alkalom azért is különleges, mert az immár kétgyermekes művésznő idén nyáron lassabb fokozatra váltott, ami a koncertek számát illeti.

Most a második baba szerencsére rá is kényszerít, hogy lassítsak, de egyébként is beépítettem az életembe a meditációt, a jógát, az önismereti terápiákat. Szerintem nekem ez volt a hiányzó elem az életemben… a mai világban mindenkinek szükséges lenne megnyugodni, egyensúlyba hozni az ingereket, figyelni az emberi kapcsolatokra…” – vallott egyik legutóbbi nyilatkozatában a művész, akinek sikere részben annak is köszönhető, hogy az évek folyamán egyre nagyobb hangsúlyt fektetett az önismereti munkába. Egy mexikói kis faluban eltöltött hónapok, a sok utazás a világ különböző pontjai között,  a mozgásos, színházi és zenei improvizáció, a Heart and Sexuality képzései, a coaching, a tréningek és az írás folyamatosan kapcsolódtak be az életébe, tették őt egyre bátrabbá, és tágították ki folyamatosan világát. Az anyaság, a családi élet pedig még gazdagabbá tette egész lényét.

© Emmer László

Talán épp ez a megváltozott életminőség és belső útkeresés miatt fontos esemény az alsóörsi koncert, melynek tematikájáról elöljáróban néhány konkrétumot elárult nekünk Bea:

„Azt tapasztaltam, hogy az Everness közönség nagyon nyitott, különleges érzékenységű. A kimondott, kiénekelt szavak mintha még jobban számítanának ott. A koncerten elhangzanak majd olyan ikonikus dalok az elmúlt év albumairól (Nő, Tovább nő), mint a „Hívlak téged”, amely a generációs láncban foglalt mintákról szól, és arról is, hogy hogyan írhatjuk át ezeket!

Lesz majd „A nő” című dal is, mely a sokszínűségről szól, azaz arról, hogy „egyetlen nő ezerféle lehet” és persze ez a kitétel vonatkozik a férfiakra is!

A „Tükör” c. dalom is szerepel, amely a pozitív testképről beszél. A közönségem visszajelzései szerint a szemtelen tükör szavai – „szép vagy úgy, ahogy vagy” – sok nőnek segítettek az önelfogadásban. De lesz egy új dal is, mely a hűségről szól, „Édesbús teher” a címe.”

A többi, rengeteg apró meglepetés egyenlőre még titok, de a koncertre látogatóknak minden kiderül azon a romantikus Balaton parti estén, amikor Palya Bea, a nő, az anya és művész a színpadra lép…

© Kiss Gergely, Frame4 Studio

A fesztivál ideje: 2017. június 20-25., Alsóörs, Pelso Camping
Jegyvásárlás: http://www.everness.hu/hu/jegyek

Képek és dalok: http://www.palyabea.hu, youtube.com_ Palya Bea Official

,