Az End Hits bemutatja: ESCAPE-ISM – Ian Svenonius (USA, Washington, D.C), Kristy and The Kraks (AT, Bécs)

Az End Hits eddigi szervezői tevékenységének egyik legfontosabb állomáshoz ért azzal a megtisztelő lehetőséggel, hogy vendégül láthatja azt az előadót, aki nemcsak, hogy közvetlen kapcsolódási pont a Dischord Record-hoz, de előadói stílusával és külső megjelenésével is meghatározó egyénisége a rock’n’rollnak, és aki számos, azóta világhírűvé vált zenekar követendő példaképe volt az elmúlt 25 évben.

IAN SVENONIUS amerikai zenész, író és a Soft Focus talk show műsorvezetője. 1991-ben Amerika legpimaszabb srácának választották meg („The Sassiest Boy in America”).

A netes kereső 58.000 találatot hoz a nevére, néha több mint 200.000-et. Ennek az az oka, hogy az énekes híres a világszerte közkedvelt Washington, D.C-beli rock zenekarairól, úgymint az úttörő és nagyhatású Nation of Ulysses (gondoljunk csak a  Refused-ra!), The Make-Up (gondoljunk a The (International) Noise Conspiracy-re!), Weird War vagy a Chain and The Gang. Jelenleg vadonatúj ESCAPE-ISM névre hallgató szóló produkciójával turnézik Európában. Számos zenei projektjét összegezve Svenonius idáig 19 nagylemezzel és több, mint 20 kislemezzel jelentkezett. A zenélés mellett több könyvet is megjelentetett, melyek közül a Supernatural Strategies for Making a Rock ”n” Roll Group és a Censorship Now! a legismertebbek. Soft Focus (2007-2010) című beszélgetős műsorának legjelesebb vendégei voltak (a teljeség igénye nélkül): Ian MacKaye, Henry Rollins, Steve Albini, Kim Gordon & Thurston Moore, Buzz Osborne, Jello Biafra, Cat Power, Mark E. Smith, Adam Horovitz, Genesis P-Orridge, Kevins Shields, Mike Watt stb.

https://www.facebook.com/pages/Ian-Svenonius/106394299391644

A turné vendégfellépői a Kate Kristal és Ana Threat alkotta KRISTY AND THE KRAKS Ausztriából. Komoly slágerértékkel bíró vintage hatású lo-fi / garage r’n’r himnuszaik Bécstől Chicagóig meghódították a világ analóg-hangzást kedvelő zenerajongóit. Legújabb, 4 számos kislemezük, a Snakes on the Phone mellett nehéz elmenni, ha egyszer meghallod, folyamatosan pörgetni akarod a lejátszódon!

http://www.fettkakao.com/artist/kristy-and-the-kraks/

A Jazz Kocsmában tehát világszenzáció, a megtestesült rock’n’roll házhoz jön, gyere le, hogy elmondhasd: megélted!

2017. június 21. (szerda) 20:00
Jazz Kocsma, Szeged
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/295309460929734

Forrás: End Hits