Tiszasziget-túra és irodalmi napközi a Tisza balparti töltésén

Kulturális bicajtúrák a Kultúrkubikos felvezetésével
3. túra idén: Tiszasziget-túra és irodalmi napközi a Tisza balparti töltésén (30 km)

Fotó forrása: Kultúrkubikos

Környezetismereti tekeréseinket, helytörténeti morzsák, irodalmi szövegek és titkos zugok felfedezése színesíti. Benne idegenvezetés, helyismeret, érdekességek, sztorik, látnivalók, meg egy kis irodalom.

Újszeged felé megyünk, aztán a Tisza balparti töltésén majd’ végig sima, betonúton. Mert hogy az első 2 túrácska igen terepes volt, most kicsit megkegyelmezünk a fenekeknek. Tehát nem lesz terep, annál inkább a szokásos jó idő. Tiszaszigeten a hullámtérben van egy mesebeli kis nyaralófalucska, olyasmi, mint Szegeden a Sárga, csak kisebb és csendesebb. A visszaút kedvtől, döntéstől függ majd. Lehet vissza a töltés, vagy be a faluba és Újszenszenivánon, Szőregen át bicajúton.

Tervezett visszaérkezés 14 óra – ám ez mindig csapatfüggő. Tehát szombaton ismét tődő- és látókörtágító menet – ezúttal vízmentén, sok kis vízügyes infóval és végre megint lesz kis irodalmi napközi is! (felolvasás: Darvasi László Tiszához kapcsolódó szövegeiből)

A túrára megfelelően karbantartott bicajokat várunk. Láthatósági mellény ajánlott. Ne felejts el innivalót és némi ételt hozni. A túrák könnyű kategóriások, előzetes rákészülés nem szükséges, kezdőknek is ajánlott.
Találkozó: 8 óra 45 perckor – Megálló közösségi ház.
Indulás 9 órakor.
A túra min. 10 fővel indul el!

A túra ára 700 Ft/Fő
Családi 3 főre 1400 Ft
Családi 4 főre 2000 Ft

Jelentkezni itt: rostas.viki@maszk.hu-s e-mail címen és 0630 697 2004 vagy 0630 720 0279.

Túravezető: Kémeri Attila

Face esemény itt

Forrás: Kultúrkubikos