Igazán színes társaság születésnapozott az A38 hajón: Húsz évesek lettek a bohócdoktorok

Népes társaságban ünnepelte huszadik születésnapját a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 2017. május végén. A helyszín az A38 hajó volt azaz „bohócosan” szólva Clown Mary, a szép számban jelen lévő meghívottak közt pedig a bohócdoktorok munkáját az utóbbi két évtizedben támogató partnereket  találhattuk.

© Dudás Ernő

A Piros Orr Bohócdoktorai  – 29 fő – egészen pontosan 1996. december 6. óta gyógyítanak a nevetés erejével Magyarországon, ekkor kezdődtek meg ugyanis a bohócdoktori vizitek a SE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. Azóta jól ismert vendégekké váltak a kórházakban: szívesen látják őket az orvosok, a nővérek és a szülők is, ők azonban arra a legbüszkébbek, hogy már több mint 300 000 beteg gyermek arcára varázsoltak mosolyt, ezzel is elősegítve mielőbbi gyógyulásukat. A bohócdoktorok azt vallják, hogy számukra a humor a legkomolyabb dolog – de a komoly munka mellett időnként bele kell férnie egy kis kikapcsolódásnak, kötetlen lazításnak és bolondozásnak is.

© Dudás Ernő

Ezt a régi álmukat most végre valóra válthatták a kerek évforduló alkalmából. Az estet a patakokban folyó pezsgő és finom torta mellett egy fantasztikus meglepetésműsor keretezte. Az ünnepség hangulatáról válogatott vendégművészek, így többek közt Méhes Csaba pantomimművész, artista produkciók, Adolf Diána és André Rolland, Kárász Eszter zenekara és Darvas Kristóf zenész, valamint a fellépő bohócok gondoskodtak. A műsorvezető Rátonyi Krisztina volt. A Duna esti csendjét gyakran verte fel a jelenlévők hangos nevetése, főleg amikor tombola illetve vicces nyereménysorsolás vette kezdetét. Elmondhatjuk, hogy fantasztikus estét tölthettünk együtt, ahol végre bohócdoktor házigazdáink is kicsit elengedhették magukat. Ezt meg is érdemelték, hiszen a hétköznapokban a látszat ellenére rendkívül nehéz munkát végeznek, teljes szívüket-lelküket beleadva. Az est kiváló alkalmat nyújtott arra is, hogy a bohócdoktorok segítői és támogatói egy kicsit kötetlenül beszélgethessenek és szórakozhassanak egymás társaságában.

© Dudás Ernő

Az Alapítvány weboldala: http://pirosorr.hu/ és

Facebook-oldala: https://www.facebook.com/PirosOrr/