10. ARMEL OPERA FESTIVAL – 2017. június 28 – július 4.

A 10.  Armel Opera Festivalt idén nyáron Budapest mellett először rendezik meg Bécsben!

10. Armel Opera Festival sajtótájékoztató © Kállai-Tóth Anett

A hagyományokhoz híven a jubileumi évben is öt operabemutatót tartanak, amelyeket rangos, nemzetközi zsűri értékel, továbbá Armel Opera Festival Extra programra és Gálaestre is várják az Armel barátait, az operarajongókat, és az érdeklődő közönséget!

A Festival nyitó és záró eseménye Budapesten a Thália Színházban lesz, Bécsben pedig a MuTh Színházban további négy produkció kerül bemutatásra.

A belépőjeggyel rendelkező hazai közönség számára a bécsi előadásokra ingyenes, különjáratú autóbuszt indít az Armel június 30 és július 3. között minden nap a Hősök teréről.

Budapesten a Thália Színházban, június 28-án indul a 10. Armel Opera Festival az amerikai popsztár, Rufus Wainwright: Prima Donna című operájának magyarországi bemutatójával, Alföldi Róbert rendezésében.

10. Armel Opera Festival sajtótájékoztató © Kállai-Tóth Anett

A művet New York-ban, Londonban, Manchesterben és Torontóban mutatták be eddig nagy sikerrel. Az előadásban a Pannon Filharmonikusok működik közre, Vajda Gergely karmester vezényletével. A magyarországi bemutatón jelen lesz a szerző, Rufus Wainwright is.

A következő napon, június 29-én Armel Opera Festival Extra címmel versenyen kívül mutatnak be fiatal művészek két operából részleteket, amely művek a 2012- ben meghirdetett Armel Operaíró pályázatra érkeztek. Szerkesztő-rendező Almási-Tóth András, helyszín a Mozsár Műhely. A belépés díjtalan!

Az 10. Armel Opera Festival záróeseményére, a Jubileumi Díjátadó Gálaestre szintén a Thália színházban kerül sor, július 4-én, amelyre szeretettel várják az operarajongókat! Az est házigazdája Alföldi Róbert, aki saját élményein keresztül mutatja be az Armel Opera Festival sikertörténetét, kiváló operaénekesek és a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

További információkat az eseményekről az Armel Opera Festival weboldalán és Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

© Kállai-Tóth Anett

 

, ,