Élőzene júniustól a Gázlámpa Kioszkban – Kávé és kikapcsolódás Budapest legkisebb kávézójában

Óbuda páratlan hangulatú, macskaköves Fő terén az Esernyős működteti a főváros legkisebb kávézójaként emlegetett Gázlámpa Kioszkot. A közel 100 éves ipari műemlékből, egykori gázátadó állomásból kialakított egyszemélyes vendéglátóhely kávékülönlegességeken, hűtött italokon és főzött fagylalton kívül szabadtéri minikoncertekkel várja látogatóit egész nyáron.

Fotó forrása: Forrás: Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

Június 8-án indul az ingyenes Kioszk Live mini-rendezvénysorozat, amelynek első vendégeként Weszely Ernő lép fel. A Gázlámpa Kioszk békebeli hangulatához illeszkedő harmonikajátékában hamisítatlan francia sanzonok, argentin tangók és könnyed swing dallamok köszönnek vissza.

A hely további különlegességét specialty kávékínálata adja. A kávéfőzés Ferrarijaként számon tartott La Marzocco kávégépen készült világos pörkölésű kávéfinomságokat lehet kóstolni, kihasználva az egyedi szabadalommal védett „hattyúnyak” és a speciális mechanikus karokkal szabályozható főzőfejek adta „előáztatás” előnyeit.

Weszely Ernő – Fotó forrása: Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

Fotó forrása: Forrás: Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

A Gázlámpa Kioszk 2015-ben nyerte el mai alakját. A kerületi vezetés inspirációja nyomán történt átalakítás óta a mindössze 4 négyzetméter területű pavilon elsősorban nyáron és az adventi időszakban van nyitva. Az építmény egyik izgalmas része a leginkább bűvészdobozhoz hasonlítható pince. A közvetlenül a személyzet lába alatt található helyiségre azért van szükség, mert a szűk pultban nincs elég hely a söröshordók, felszerelések tárolására, ám ebben a kompakt alsó térben minden elfér és egy pillanat alatt elővarázsolható.

A Gázlámpa Kioszk mintaértékű példája a fővárosi közterek megújításának. 2016-ban fődíjat nyert a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Terasz-pályázatának pop-up kategóriájában, míg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap Gastro Design versenyében a “vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet –  40 fő alatti nyitott tér ” kategóriájában ért el döntős helyezést.

Infó: www.esernyos.hu; www.facebook.com/gazlampa

Az Esernyős 3 HÉV-megállónyira a Margit-hídtól egyedi környezetben kínál kulturális programokat és kávéházi hangulatot Óbudán. A multifunkcionális intézményben kiállítások és filmvetítések mellett egész évben zenei koncertek látogathatók: az Esernyős Live és a Kioszk Live sorozata mellett június végén fiatal zenészekkel indul a Cseh Tamás Program szakmai támogatásával összeállított Warm-up Udvar (WuU).

Forrás: Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont
,