Találkozások térben, időben – júniusban

A hónap eseményén tájképek (Landscapes) szólnak gitáron és trombitán (június 9., péntek) két nagyszerű zenész, Snétberger Ferenc és Markus Stockhausen izgalmas duójától.

Snétberger Ferenc és Markus Stockhausen – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Bartók és vele egy időben élt fiatal és kevésbé fiatal francia zeneszerzők a főszereplői a Találkozások az időben – Bartók és a franciák esten, az Anima Musicae koncertjén (június 1., csütörtök).

Alban Berg gyönyörű fiatalkori dalciklusából is csendülnek fel Távoli dalok (június 8., csütörtök) egy sokak szerint világkarrierje elején álló fiatal svájci bariton Aeneas Humm és a kiváló zongorakísérő Polgár Judit együtt muzsikálásában.

Aeneas Humm és Polgár Judit – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

A magyar zeneszerzők doyenjét, a 90 éves Decsényi Jánost köszönti az Óbudai Jubileumi Zenekar évadzáró hangversenye (június 12., hétfő).

Egy a ráadással fejeződik be Lackfi János és Fülei Balázs nagy sikerű sorozata, melynek utolsó részében a Magyarok újra támadnak! (június 15., csütörtök) . A  hivatalos évadot egy születésnapi koncert zárja:  Hét éves az Anima  Musicae Kamarazenekar ( június 20., kedd).

Budapest Klezmer Band – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Az évadzárás egyben nyitány is: kezdődik a Muzsika a kertben, a Klezmer Band hoz Klezmer varázst (június 28., péntek), majd térben, időben messze utazunk a Szent Efrém Férfikarral, vár New York, New York (június 29., csütörtök). Júniusnak az évek óta telt házzal futó Dalok a Kispipából című Seress Rezső est édes-szomorú dalaival inthetünk búcsút.

Fesztbaum Béla – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Web: www.obudaitarsaskor.hu
Facebook: https://www.facebook.com/obudaitarsaskor/?fref=ts

Forrás: Óbudai Társaskör