Izgalmas előadások a Régészet Napján Szegeden

Idén is csatlakozik a Régészet Napja rendezvényéhez a szegedi Móra Ferenc Múzeum: izgalmas előadásokkal, kézműveskedéssel várják az érdeklődőket május 26-án, pénteken 16 órakor. A programon érdekes részleteket tudhatunk meg a nagyszéksósi aranyleletről, őseink táplálkozásáról, a Határtalan Régészet című magazin első évéről, illetve a restaurátorok műhelytitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Régészeti előadásokkal várják az érdeklődőket az idei Régészet Napján a Móra Ferenc Múzeumban. Május 26-án, pénteken 16 órától több témában tartanak előadást a szakemberek a Kultúrpalotában. Kiderül majd, hogyan dolgoznak a restaurátorok, s miként étkeztek őseink az őskortól kezdve egészen a török időkig. A rendezvényen előadást tartanak a Határtalan Régészet című magazin működésének első évéről, a legérdekesebb tapasztalatokról.

A délután folyamán a nagyszéksósi aranylelet titkaiba is beavatják a látogatókat, akik az előadás után megismerhetik a Minden, ami arany látványtárat, ahol a nagyszéksósi aranykincset is megtekinthetik. A szervezők a gyermekekre is gondoltak: amíg a felnőttek az előadásokat hallgatják, a gyermekek kézműveskedésen vehetnek részt a múzeum kupolacsarnokában.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A részletes program:
16:00 Dobó Bernadett: Egy bronzkori szitula restaurálásának problémái
16:25 Torma Andrea: Kásától a kenyérig. Őseink táplálkozása az őskortól a török korig
16:50 Felföldi Szabolcs: A Határtalan Régészet születése és első éve
17:15 Kürti Béla: A nagyszéksósi áldozati leletegyüttesről
Az előadások után a Minden, ami arany látványtár megtekintése

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,