Hegyen-Völgyön Mesefesztivál – a Magyar Gyermekirodalmi Intézet játékos gyermekirodalmi programja kicsiknek és nagyoknak

Tartalmas, vidám, játékokban bővelkedő programmal várja a családokat, gyerekeket és felnőtteket a Magyar Gyermekirodalmi Intézet és lapja, a Csodaceruza gyermekirodalmi magazin május 21-én, vasárnap, 10 órától a Lívia-villában.

Csukás István, Sajdik Ferenc – Fotó forrása: Magyar Gyermekirodalmi Intéet

Délelőtt Molnár Jacqueline illusztrátor kiállításának megnyitójával indul a program; a tárlatvezető Boldizsárné Kovács Gizella, az Intézet munkatársa, a Rajztanárok Országos Egyesületének főtitkára lesz. Majd egy interaktív zenés játék következik, a Csodatarisznya: Rozka és Réka meséli el a gyerekek segítségével.

11 órától a Lívia-villa vendége Csukás István író, költő az Intézet egyik jelöltje a jövő évi Astrid Lindgren Emlékdíjra, valamint Sajdik Ferenc grafikus, számos Csukás-mesekönyv illusztrátora. Az alkotókat Kadlót Niki kérdezi. A beszélgetés végén lehetőség lesz dedikálásra is.

Az esemény teljes időtartama alatt a Lívia-villa udvarán pecsétgyűjtő verseny zajlik: a gyerekek az egyes helyszíneken próbára tehetik a kreativitásukat, irodalmi ismereteiket, memóriájukat, hogy összegyűjtsék valamennyi pecsétet és beválthassák őket a Csodaceruza nyereményeire. A helyszíneken többek között a Pandala-szigetek játékai, Sevella Zsuzsa MintaKINCStára, a Vadonlesők feladványai, a Magyar Gyermekirodalmi Intézet TOP50 gyerekkönyv-válogatásai, a Csodaceruza játékos feladatai, és a Csodaceruza illusztrátorainak alkotóasztalai várják a gyerekeket.

A déli órákban a Mesefotelben felolvasásokat lehet meghallgatni a TOP50 köteteiből, Bereczkiné Dr. Záluszki Anna docens, az Intézet munkatársa és tanítványai, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának hallgatói tolmácsolásában; három órától pedig Bakó Botond viselkedésökológus, a Vadonleső program ötletgazdája mesél denevérekről, sünökről és mogyorós pelékről. A beszélgetést vetítés kíséri.

Négy órakor Dániel András író, illusztrátor lesz a vendégünk, vele közös rajzolással humoros képeket fogunk készíteni, miközben mesél is nekünk.

A rendezvény teljes ideje alatt kaphatóak lesznek a Csodaceruza lapszámai, a Csodabolt, a MintaKINCStár, a Pandala-szigetek, kézműves termékek és egyéb kiadványok. A program rossz idő esetén a villa épületén belül lesz megrendezve. Mivel büfé nem fog üzemelni, ezért a szervezők kérik, hogy élelmet és innivalót a programra látogatók hozzanak magukkal.

A belépés a Hegyen-völgyön Mesefesztivál teljes programjára ingyenes, aki az mgyintezet@gmail.com emailcímen regisztrál, a belépőjéhez ajándékot is kap. Az esemény létrejöttében segítséget nyújtottak a Jókai Klub (www.jokaiklub.hu) és a Vadonleső Központ (www.vadonleso.hu ) munkatársai.

Az esemény Facebook-oldala itt található. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők!

Helyszín: Lívia-villa, Költő utca 1/a. 1121 (Fogaskerekű, 212-es és 21-es busz: Városkút megálló)

www.csodaceruza.hu; www.gyermekirodalom.hu

Plakát: Herbszt László

Forrás: Magyar Gyermekirodalmi Intézet