Hangfestéssel is vár a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál

Immár 24. alkalommal várja látogatóit 0-99-éves korig Magyarország legnagyobb családi fesztiválja, a Víz, Zene, Virág Fesztivál, Tatán, június 23 és 25 között. A Budapesttől mindössze 45 percnyire lévő rendezvénynek az Öreg-tó és a középkori vár festői díszletei adják a keretet, s a fesztiválon mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen bár apró gyermek vagy éltes felnőtt, s a kettő között bárki.

Fotó forrása: Víz, Zene, Virág Fesztivál

Víz, Zene, Virág: a víz, mint a környezethez való viszony szimbóluma, a virág, mint a testi, lelki, családi egység jelképe és a zene, ami magáért beszél, hisz’ több színpadon, a műfajok sokszínűségét vonultatja fel a fesztivál. E három fontos üzenet köré épül, immár 24. éve Tatán a honi fesztiválpaletta legnagyobb családi rendezvénye. A szervezők szándéka szerint a fesztivál hagyományosan egy széles közönségnek szól, apróknak, s nagyoknak egyaránt az interaktív bemutatóktól, a koncerteken át a tűzijátékig

A legkisebbeket a Szipi-gyermekszigetek, színpadi műsorok, kézműveskedés, állatsimogató, interaktív tudományos játszóház, vidám vásári forgatag várja. A gyerekek által választott gumikacsák idén is hősies küzdelmet folytatnak a győzelemért a Kacsafutamon.

A nagyobbak kedvükre válogathatnak a színes zenei- és fesztiválkínálatból, amelyből ízelítőül csak néhányat – a teljesség igénye nélkül – felvillantunk. Hazai és külföldi zenekarok, sokféle stílusban, több helyszínen nyújtanak igényes szórakozást. Fellép a ’80-as évek legendás rock csapata, a Karthago, Majka & Curtis, a Bikini, a Ghymes, a TNT, Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kaláka, az Auróra, Bereczki Zoltán és a Sztárban sztár+egy kicsi műsorból ismert partnere, Berki Artúr, Gubás Gabi, Pápai Joci, aki az idei Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviseli, Hot Jazz Band, Little G. Weevil, az X faktorból ismert Soulbreakers és sokan mások. A legfrissebb dallamokat a Cseh Tamás program tehetségei biztosítják.

A helyi vagy országosan ismert előadók, együttesek mellett lesznek külföldi vendégeink is, Lengyelországot a Kraków Street Band, Észtországot pedig a S.E.K.S zenekar képviseli. Az electro party arénában pedig hajnalig tart a buli, ahol – mások mellett – Sterbinszky, Horvát Tamás, Bárány Attila járul hozzá a fergeteges hangulathoz.

A fesztivál egyik meghatározó eleme a víz, hiszen a rendezvény is az Öreg-tó partján, a Vár vonzáskörzetében van. Kihasználva ezt a nagyszerű lehetőséget a tavon is különböző programok színesítik a fesztivál kínálatát. Ezek sorából ki kell emelni a lampionos vízi karnevált, a sárkányhajó regattát, vitorlás versenyt, légpárnás hajó bemutatót.

A fesztiváltól elválaszthatatlanok a virággal kapcsolatos programok. Pazar virágkiállítás, különleges világító virágok, orchideacsodák és hozzájuk kapcsolódó szaktanácsadás, a már hagyományos hattyúligeti virágkompozíciók, minikert építési ötletek és megvásárolható eszközök várják az érdeklődőket.

Az idei év legnagyobb szenzációjának ígérkezik egy rendkívül látványos, unikális show-elem: HANGFESTÉS. A fények és hangok varázslatos találkozásának lehetnek szem- és fültanúi szombat este a fesztiválozók. Tata féltett kincsét, a Zsigmond-kori várat színes fényekbe öltöztetjük és egy speciális technika, valamint különböző hangok segítségével tesszük még ragyogóbbá.

A fesztiválozók borászati és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak, hiszen a Borudvarban megízlelhetik a helyi borvidék pincészeteinek kiválóságait, de Tokajból is várunk vendégborászatokat. A hagyományos remek pecsenyék mellett, a legmenőbb különlegességeket a Food Truck Show biztosítja.

A három napra 2.000 Ft a felnőtteknek jegy (elővételben, interneten keresztül 1.700 Ft; epass.hu), 12 éven aluli gyermekeknek ingyenes.

További információk: vizzenevirag.hu