Múzeumi fieszta Szegeden

Múzeumi fiesztát tartanak Szegeden: a Mozaik Múzeumtúra Roadshow-ja ugyanis a Móra Ferenc Múzeumba, a Fekete házba és a Szent-Györgyi Albert Agórába érkezik május 12-én, pénteken. Játszóházzal, interaktív tárlatvezetésekkel, izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket egész nap.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow-jának következő állomása Szeged: május 12-én, pénteken egész napos programokkal várják az érdeklődőket három szegedi helyszínen. A Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház 10-19 óra között, a Szent-Györgyi Albert Agóra pedig 8-20 óra között tart nyitva.

A Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban a délelőtt az iskolás csoportoké, míg délután a családokat és az egyénileg érkezőket várják. A Móra-múzeum főépületében interaktív tárlatvezetéseket tartanak majd a PlakArt és a Páratlanok című kiállításokon, emellett papucsos játszóházzal is készülnek a múzeumpedagógusok. Délután a tápai papucsos táncokról hallgathatunk meg egy előadást, illetve az érdeklődők megismerhetik a Határtalan Régészet című magazint is egy beszélgetés keretében.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A Fekete házban délelőtt és délután is interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak a polgári enteriőr-kiállítás termeiben, ahol a 19. századi viselkedési, öltözködési szokásokat ismerhetik meg a résztvevők. A Szent-Györgyi Albert Agórában tárlatvezetésekkel, előadásokkal és fizikai kísérletekkel várják az érdeklődőket.

A Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház programjain belépőjegy megváltása mellett ingyenesen lehet részt venni. A délelőtti, csoportos iskolai programokra előzetes bejelentkezés szükséges, a délutáni programok bejelentkezés nélkül, 19 óráig látogathatók.

Részletes program: Mozaik Múzeumtúra Roadshow Szeged 2017

Forrás: Móra Ferenc Múzeum